Dit zijn de heren zonnebrillen trends van 2020

Zonnebrillen trends

Een zonnebril is tegenwoordig niet alleen meer een praktisch gebruiksvoorwerp maar wordt steeds meer een onderdeel van je outfit. Net als de rest van je kleding zijn hierin duidelijke trends zichtbaar die jaarlijks veranderen. Wil je op de hoogte blijven van de huidige trends? Lees dan zeker even dit artikel, wij presenteren hieronder de zonnebril trend 2020 voor heren!

Waarom ook moderne heren willen weten wat dé zonnebrillen trend van 2020 is

In het verleden keken we vaak alleen naar de praktische kant als we een nieuwe zonnebril moesten aanschaffen. De mate van bescherming tegen destructieve Uv-stralen was onze voornaamste eis aan een zonnebril. Uiteraard kijken we nog altijd naar de beschermende waarde van een zonnebril……. maar dat is al lang niet meer het enige waarnaar we kijken. 

Een zonnebril is tegenwoordig een mode accessoire geworden die je outfit helemaal afmaakt. Het is een trendy onderdeel van jouw looks. Dit is dan ook de reden dan de meeste mannen meerdere zonnebrillen in hun kast hebben liggen. Uit hoeveel zonnebrillen heb jij de keuze?

Belangrijkste eis als je de zonnebrillen trend 2020 voor heren volgt

Ieder jaar zie je weer zonnebrillen met nieuwe designs op internet verschijnen (want wie gaat er tegenwoordig nog naar een winkel) die aangemerkt worden als dé heren zonnebril trend van het jaar. Dat is allemaal erg interessant maar er is een belangrijk eis waarop je moet letten als je de zonnebrillen trend 2020 voor heren wilt volgen en dat is dat je even kritisch naar jezelf kijkt als je de zonnebril op hebt. 

Er zijn modellen die prachtig bij je staan maar andere modellen (hoe trendy dan ook) helemaal niet. Ieder hoofd is anders. Dit is wel belangrijk want een zonnebril is een opvallende accessoire. Het is een item waar iedereen meteen naar kijkt, in het oog springend dus om even een cliché te gebruiken. Daarnaast moet je ook nog altijd even naar de beschermende waarde van de bril kijken. UV straling houdt geen rekening met de zonnebril trend 2020 voor heren.

Dit zijn de heren zonnebrillen trends van 2020 

  • De zeshoekige hexagonale zonnebrillen. Deze “angular characters” trend staat met stip op de eerste plaats. Je ziet dit jaar steeds meer zonnebrillen met veelhoekige monturen. Het lijkt erop dat de designers hun fantasie dit jaar flink de vrije loop hebben gelaten. Alle grote merken hebben zonnebrillen met deze expressieve vormen in de collectie.
  • Zonnebrillen met een rond frame. Met deze trend is de vintage look weer helemaal terug. Het grote voordeel van deze zonnebril trend is dat het past bij zowel een formele- als informele uitstraling. Daarnaast is dit een design waarmee je delen van je gezicht niet bedekt met je bril en hiermee automatisch meer benadrukt. Als je indruk wilt maken op iemand, is dit jouw keuze!
  • Zonnebrillen met een ovaal frame. Deze trend past bij het voorgaande punt. Ook met een ovale zonnebril creëer je een vintage look, alleen je bedekt een groot deel van je gezicht. Het voordeel van ovale zonnebrillen is dat deze mooi staan op ieder gezicht.
  • Aviator zonnebrillen. Eigenlijk passen de piloten zonnebrillen niet helemaal bij de zonnebrillen trends van 2020 want de aviator zonnebrillen zijn nooit helemaal weggeweest maar dit jaar passen deze zonnebrillen meer dan ooit in het rijtje. Kijk maar eens naar de metallic twilight brillen. Deze modellen zijn allesbehalve saai te noemen, zoals dat hoort bij een zonnebril trend.