Zo creëer je je eigen wellnesstuin (6 ideeën)

wellnesstuin

Ben jij ook zo toe aan eens even heerlijk ontspannen na een drukke werkweek? Dan ben je zeker niet de enige. Daarom zie je ook overal saunacomplexen en kuurorden uit de grond schieten. De vraag is echter of je wel zin hebt om hiervoor de deur uit te gaan. Als je je eigen wellnesstuin creëert kun je heerlijk ontspannen en relaxen in je eigen achtertuin! Wie wil dat nou niet? Met onze 6 ideeën ontwerp je in no time je eigen wellnesstuin.

Waarom een wellnesstuin aanleggen?

Veel mensen bezoeken tegenwoordig graag een kuuroord of een spa om eens even heerlijk te kunnen relaxen. Even lekker eruit zijn en genieten van de rust, voor veel mensen is dit het toppunt van ontspanning. Toch kleven er ook wel een paar nadelen aan een bezoek aan een kuuroord of een spa. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk van openingstijden, je moet de meeste ruimtes delen met andere (vreemde) mensen, misschien is het wellness resort toch niet helemaal op jouw wensen afgestemd én als klap op de vuurpijl moet je er je huis voor uit.

Als je echter je wellness in eigen tuin creëert, kun je dit volledig naar wens inrichten, kun je ervan genieten wanneer je maar wilt, hoef je deze luxe alleen maar te delen met je eigen gezin en dat allemaal in je eigen omgeving. Met de ideeën hieronder is je tuin in no time omgetoverd tot een waar wellness oord.

1.     Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, bamboe

Felle kleuren hebben niets te zoeken in een wellnesstuin. De betere optie is om te kiezen voor neutrale en warme tinten en het gebruik van hout en bamboe. Deze materialen hebben een warme uitstraling en zijn erg gemakkelijk om toe te passen in een wellnesstuin.

2.     Creëer een oase van rust met de juiste beplanting

Beplanting speelt in iedere tuin een grote rol maar dit is zeker het geval in een wellness tuin. Als je een wellness tuin gaat ontwerpen, denk dan aan siergrassen met van die grote pluimen die wuiven in de wind, een vlinderstruik met prachtige kleur en heerlijke geuren, kruidenplanten als tijm en basilicum en natuurlijk mogen jasmijn en lavendel zeker niet ontbreken in de beplanting van een wellness tuin.

3.     Maak een loungehoek in je wellnesstuin

Als je toch in de weer gaat met hout en bamboe waarom creëer je dan niet meteen een heerlijke loungehoek. Maak een mooi houten pad ernaar toe en maak een soort vlonder of plateau van hout waar je een geweldige loungeset op plaatst. Zo creëer je een heerlijke plek om je rustig terug te trekken en te genieten van je welverdiende rust.

4.     Geen loungehoek is compleet zonder buitenhaard

Het is natuurlijk niet alleen heerlijk om tot laat buiten te kunnen blijven zitten maar een buitenhaard geeft ook nét even meer sfeer aan je loungehoek. Lekker met een glaasje wijn ontspannen en in de vlammen turen. Wellness ten top!

5.     Natuurlijk mogen de wellness faciliteiten niet ontbreken

Denk je aan wellness dan denk je aan een jacuzzi, een sauna of misschien wel een zwemvijver. De keuze is aan jou maar deze faciliteiten mogen zeker niet ontbreken in je wellnesstuin. Wil je het echt decadent aanpakken en heb je voldoende ruimte tot je beschikking, overweeg dan de aanleg van je eigen tropische strand. Kost wat maar dan heb je ook wat!

6.     Last but not least in je wellnesstuin

Bij wellness in eigen tuin hoort natuurlijk een buitendouche. Heerlijk om onder af te koelen als je uit je eigen sauna komt en zalig om je af te spoelen als je uit je zwembad of jacuzzi stapt. Laat het genieten maar beginnen!