Wat vinden mannen aantrekkelijk? Ontdek de belangrijkste eigenschappen die mannen aantrekkelijk vinden bij vrouwen

Mannen aantrekkingskracht

Over mannen wordt vaak gezegd dat ze oppervlakkig zijn en alleen naar het uiterlijk kijken. Als een vrouw er goed genoeg uitziet, dan zijn ze al snel tevreden. Dit is echter verre van hoe het daadwerkelijk zit. Wanneer je namelijk naar de onderzoeken kijkt, dan komen daar hele andere resultaten uit. Wat vinden mannen aantrekkelijk? Daar hebben wij dus zelf ook eens onderzoek naar gedaan. We hebben bekeken wat er zoal uit de verschillende onderzoeken komt en hebben daar vervolgens zelf conclusies uit getrokken. Kijk zelf of je je hier in herkent!

Je ziet al dat het om veel meer gaat dan maatje 36 alleen. Sterker nog, er worden meer kenmerken genoemd die niets met uiterlijk te maken hebben, dan wel. Lees daarom snel verder!

Als het gaat om aantrekkelijkheid, dan hebben we het niet alleen over vrouwen voor een one night stand of iets anders vluchtigs. Dit zijn de zaken waarnaar gezocht wordt als het echt om het vinden van een partner gaat. Dan is die aantrekkelijkheid immers ook veel belangrijker omdat dit ook op de lange termijn nog waarde moet hebben.

Mijn eigen wensen staan ook op dit lijstje. Daarin ben ik dus ook een echte man, volgens de onderzoeken. Ik vind lachen met elkaar heel belangrijk. Daarnaast zijn positivisme en stabiliteit ook echte green flags. Ik ga graag ergens voor en het is fijn wanneer jouw partner een zelfde soort instelling heeft. Dit kan veel steun opleveren!

Wat vinden mannen aantrekkelijk?

Wat vinden mannen aantrekkelijk

Verleidelijke uitstraling met zelfvertrouwen

Als het gaat om de looks van een vrouw, dan zijn het niet zo zeer de uiterlijke kenmerken die de man over de streep trekken. Het gaat eerder om hoe je jezelf presenteert als vrouw. Ben je iemand die zelfvertrouwen uitstraalt en durft te verleiden? Dan is de kans behoorlijk groot dat je bij een flinke groep mannen in de smaak valt. Dit is natuurlijk iets wat je van nature moet hebben, maar je kan het wel ook in bepaalde mate ontwikkelen. Dit kan je dan ook het nodige opleveren.

Een slank figuur

Als het gaat om de uiterlijke kenmerken die mannen aantrekkelijk vinden, dan staat het slanke figuur met stip bovenaan. Dit past vaak ook bij de uitstraling van zelfvertrouwen en verleidelijkheid die je bij het vorige punt zag. Overigens komen slanke vrouwen ook vaker zo op mannen over, zelfs wanneer ze helemaal niet overlopen van het zelfvertrouwen. Slank zijn heeft dus nog altijd zo zijn voordelen als het om aandacht van mannen gaat. Pas wel op, want te dun worden is weer geen goed idee.

Humor en lachen

Hoe je in het leven staat is voor mannen ook een grote factor. Wanneer je veel lacht en goede humor hebt waar je de man in kwestie ook mee kan laten lachen, dan zal je zeker als een stuk aantrekkelijker worden beschouwd. Dat dit een belangrijk kenmerk is, is eigenlijk ook niet zo vreemd. Wanneer je bedenkt wat jou als mens op de lange termijn op de been houdt, dan is het toch wel dat je met enige regelmaat eens flink moet kunnen lachen. Het liefst met elkaar.

De mate van spontaniteit

Hoewel humor en verleidelijkheid veel vaker genoemd werden, is er nog een derde karaktereigenschap die door twee derde van de mannen wordt genoemd als zeer aantrekkelijk bij vrouwen. Dat is dat ze spontaan moeten zijn. Wanneer je op een leuke manier overkomt, dan is dat direct al een reden om meer aandacht op je gevestigd te krijgen. Ook dit is natuurlijk iets waar je in grote mate mee geboren wordt. Dat neemt niet weg dat spontaniteit ook wel te trainen en te ontwikkelen is als je daarvoor open durft te staan.

De looks van het gezicht

Uiterlijke kenmerken zijn opvallend genoeg maar in beperkte mate belangrijk voor mannen. Een slank figuur zal je aantrekkelijker maken. Daarnaast zijn de contouren van het gezicht ook een factor. Het goede nieuws voor vrouwen is dat niet naar de ultieme schoonheden wordt gekeken. Juist hele gemiddelde gelaatstrekken zijn belangrijk. Staan de ogen in de juiste verhouding tot elkaar? Heb je een mooie rechte kin en neus? Is er veel symmetrie in je gezicht? Dit zijn stuk voor stuk zaken die een man bewust of onbewust zullen aantrekken tot jou.

Aantrekkelijkheid mannen

Positivisme en stabiliteit

Tot slot zijn er nog de factoren positivisme en stabiliteit. Zoals gezegd zijn de kenmerken op deze lijst vooral van belang voor de lange termijn. In dat opzicht is het dus ook niet gek dat het fijn is om iemand in je buurt te hebben die positief blijft. Ook is het fijn wanneer je een stabiel persoon bent. Dit maakt je iemand waarop de man kan bouwen. Waardoor je dus ook veel meer in de smaak valt. Wanneer je weet wat je wilt en ook weet wat je van de man wilt, dan zal dit je dus ook altijd meer opleveren. Zorg dus dat je je niet te veel laat meeslepen in drama, dit wordt als kinderlijk ervaren.

De overeenkomsten met vrouwen

Misschien heb je je al vaker in de factoren die partnerkeuze bepalen verdiept. Dan zal je waarschijnlijk ook direct iets opvallen aan de zaken die we hebben opgesomd als aantrekkelijk voor mannen. Het is namelijk in grote lijnen hetzelfde lijstje als vrouwen opsommen. Er is een verschil in hoe de eerste vonk overslaat, maar als het gaat om de lange termijn, dan blijkt keer op keer uit onderzoeken dat mannen en vrouwen toch in grote mate wel naar hetzelfde op zoek zijn. Het verschil zit vooral in de volgorde, bij mannen is het eerst de looks en daarna het gedrag, bij vrouwen werkt het eigenlijk vooral omgedraaid. Een goed gevoel bij elkaar hebben door de juiste karaktertrekken maakt dan dus al het verschil.

Niet zeuren en klagen

Het is misschien ook wel goed om te weten wat de grootste afknapper is voor mannen. Die kan je waarschijnlijk wel raden. Als mannen ergens niet blij van worden, dan is het wel van vrouwen die zeuren en klagen. Dit druist ook volledig in tegen zowel humor als positivisme en stabiliteit. Wanneer je dus een goede man aan de haak wilt slaan, dan is het in ieder geval belangrijk om je eigen leven goed op orde te hebben. Hoe minder je hebt om over te klagen, hoe leuker mannen je zullen gaan vinden. Ook hier geldt weer dat je dit als man natuurlijk wel herkent. Ook jij hebt je gezondheid, je inkomen en je toekomstperspectief eerst op orde moeten krijgen voor je merkte dat je bij vrouwen in de smaak begon te vallen.

Opgewonden raken

Veelgestelde vragen: Wat vinden mannen aantrekkelijk?

Welke karaktereigenschappen vinden mannen aantrekkelijk?

Als het gaat over karaktereigenschappen die mannen aantrekkelijk vinden, dan kan je dat het best omschrijven als zelfrespect en zelfvertrouwen. Ben je iemand die zichzelf op waarde schat? Dan zal dat mannen altijd opvallen. Daar gaan ze het liefst voor.

Wat vinden mannen fijn?

Mannen vinden het fijn om gerespecteerd te worden. Wanneer je dus in hem gelooft, zorgzaam bent en hem steunt, dan zal dat zorgen dat je veel aantrekkelijker overkomt. Als man zal je dit ook vast wel herkennen. Dit laat jou namelijk ook veel beter presteren.

Wat maakt een vrouw onweerstaanbaar?

Een vrouw wordt voor een man onweerstaanbaar als ze een beetje afwijkt van de norm. Excentriek zijn of een beetje een bad girl zijn wil je dus altijd wel helpen om meer kans te maken bij de mannen. Pas wel op dat je niet te ver gaat en ronduit raar wordt gevonden.

Borsten of billen?

Als het gaat om borsten of billen, dan is er goed nieuws. Billen worden net wat vaker genoemd als aantrekkelijk lichaamsdeel. En laat het nou zo zijn dat je daar in de sportschool ook het nodige aan kan doen. Dit kan dus voor veel vrouwen bereikbaar zijn.

Interesse mannen in vrouwen

Conclusie

Wat vinden mannen aantrekkelijk? Als het gaat om vrouwen waar ook op de lange termijn een leuke tijd mee beleefd kan worden, dan valt op dat uiterlijk steeds minder belangrijk wordt voor mannen. Een slank figuur en een mooi gezicht in de juiste verhoudingen en symmetrie zijn wel van waarde. Verder zijn het echter vooral karaktereigenschappen die als aantrekkelijk worden genoemd door mannen. Verleidelijk zijn en zelfvertrouwen hebben is het belangrijkst voor mannen. Daarnaast is het goed wanneer je humor hebt en er flink gelachen kan worden met jou. Daar houden mannen van. Ook is het goed wanneer je stabiel bent en positief in het leven staat. Zo voelt een man zich gesteund en kan je samen veel meer bereiken. Veel van deze eigenschappen heb je van nature, maar je kan er wel ook aan werken. Het is dus in ieder geval fijn om te weten dat zeker voor relaties van lange duur er voor vrouwen allerlei dingen gevraagd worden die gewoon goed te bereiken zijn!