Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Onthullende feiten en cijfers

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur

Vrachtwagenchauffeur worden is de droom van vele kleine jongetjes. Vooral omdat het dan heel stoer is om in zo’n grote brullende wagen te kunnen zitten. Wanneer je ouder wordt zie je ook andere voordelen, zoals de rust en vrijheid die je hebt als chauffeur. Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Dat is een belangrijke vraag, want natuurlijk wil je er ook wel goed van rond kunnen komen. Om een echt goed beeld te vormen van de verdiensten van een vrachtwagenchauffeur hebben wij het nodige voor je uitgezocht!

Wil je ook weten hoeveel je eigenlijk kan verdienen op de grote weg? Dan kan je dat hier leren!

Ik was zelf eigenlijk nogal verbaasd over de bedragen en cijfers die we tegenkwamen toen we dit uitzochten. Er spelen namelijk wel enkele zaken een belangrijke rol in de hoogte van het salaris dat je ontvangt. Of dat positief of negatief is, moet je natuurlijk vooral voor jezelf bepalen. Zo kan je ook direct bepalen of je nog altijd vrachtwagenchauffeur wilt worden.

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Onthullende feiten en cijfers

Het bruto jaarsalaris

Laten we vooral eerst eens kijken naar het bruto jaarsalaris van een vrachtwagenchauffeur. Dit ligt ergens tussen €34.000,- en €38.000,-. De verschillen zijn vooral regio-gebonden, mede ook doordat transport in sommige regio’s veel meer gevraagd wordt dan op andere plekken.

De bonussen voor een vrachtwagenchauffeur

Ook als vrachtwagenchauffeur kan je de nodige bonussen verdienen. Die sluiten mooi aan op het werk. Ben je bijvoorbeeld in staat om lange tijd schadevrij te rijden? Dan zal dat je bonussen opleveren. Ook goed rijgedrag, lees: weinig of geen boetes, levert je vaak bonussen op.

Kan je ook doorgroeien?

Een klein nadeel van het beroep van vrachtwagenchauffeur is dat de kansen op doorgroeien beperkt zijn. Als het gaat om promotie, dan zijn er eigenlijk twee opties. Je kan van binnenlands naar internationaal vervoer gaan. Of je groeit door naar speciaal vervoer in plaats van standaardvervoer.

Veelgestelde vragen: wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

Hoe is het maandsalaris van vrachtwagenchauffeurs?

Het maandsalaris van een vrachtwagenchauffeur ligt momenteel ergens tussen €1.597,- en €3.211,-. Dit hangt af van het soort vervoer en de hoeveelheid ervaring die de chauffeur te bieden heeft.

Kan je als zzp-er werken als vrachtwagenchauffeur?

Er zijn voor zzp-ers mogelijkheden om als vrachtwagenchauffeur te werken. Natuurlijk vergt dit wel ook de nodige investeringen. Daardoor kan het best duur zijn om hierin actief te worden.

Conclusie

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? Wanneer we kijken naar het bruto jaarsalaris, dan ligt dat ergens tussen €34.000,- en €38.000,-. Dit kan verschillen per regio, maar ook aan de hand van het soort vervoer waarin je actief bent. Daarnaast speelt natuurlijk ook de hoeveelheid ervaring die je hebt er een rol in. Wanneer je als vrachtwagenchauffeur actief bent, dan zijn er ook mogelijkheden om bonussen te verdienen. Dat doe je bijvoorbeeld door geen boetes te krijgen en door zo lang als mogelijk schadevrij te rijden. Dit wordt zeer gewaardeerd door werkgevers en kan je dus helpen om je inkomsten wat verder te verhogen.