Wat van ver komt is lekker

Wat van ver komt is lekker

Onze oosterburen hebben best wat dingen waar wij van kunnen genieten. Duits bier en Duitse auto’s bijvoorbeeld. In de zoektocht naar jouw droomauto kan het zo maar zijn dat je oog valt op een Duitse degelijke kanjer, of misschien een Italiaanse elegante beauty. Helaas is het niet zo dat je de auto in Duitsland kan afrekenen en mee naar huis kan nemen. Om in Nederland een auto te rijden die afkomstig is uit het buitenland zal je deze eerst moeten invoeren.

Vakantieliefde

Misschien was je op zoek naar een Duitse schone of stond je op vakantie met pech in een garage en liep je tegen haar aan. Het maakt niet uit, je wil een auto invoeren. Het importeren van een auto naar Nederland is lang niet altijd interessant. Hoewel de prijzen in het buitenland lager liggen dan in Nederland zijn de kosten die bovenop de aankoop komen niet bepaald gering. Bovenop de aankoopprijs komt onder andere nog de BPM.

BPM

De BPM is de belasting voor personen auto’s en motorrijwielen. Om te berekenen of het invoeren van een auto loont is deze belasting leidend. Deze belasting is afhankelijk van zaken zoals de CO2 uitstoot. Er zijn verschillende calculators op internet te vinden op de BPM van de auto te berekenen, een specialist kan je hier eventueel ook mee helpen.

Kosten hereniging

Niet alleen de BPM moet je bij de aankoopprijs optellen. Er zijn nog een aantal andere kostenposten waar je rekening mee moet houden. Als eerste, ga je de auto zelf ophalen of laat je hem overbrengen? Er zijn bedrijven die dit voor je regelen en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan, als je het zelf doet kan je voordeliger uit zijn. Maar moet je vrij nemen voor de reis dan kost je dat ook geld, zo ook de kosten voor het vervoer en eventueel het verblijf. Dan zijn er de kosten voor de verzekering van de auto, de tijdelijke kentekenplaten als u zelf de auto naar Nederland rijdt, de keuring van de RDW en de nieuwe kentekenplaten.

Beren op de weg

Je doet er wel verstandig aan om ook je Duitse vakantieliefde door google te halen om te kijken of de prijs van deze beauty gangbaar is. Want ook hierbij geldt natuurlijk dat als het te mooi is om waar te zijn dat vaak ook zo is. En dan zit je daarna ook nog met de afstand en eventuele taalbarrière. Laat je goed informeren over deze aankoop zodat je goed weet wat je verplichtingen zijn en wat wel of niet mag. Je kan je ook bij laten staan door een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd, zij kunnen de auto bijvoorbeeld natrekken.

Voordelen

Over het algemeen kan je wel stellen dat de Duitse degelijkheid inhoudt dat de auto’s die vanuit Duitsland worden ingevoerd goed zijn onderhouden. Ook zijn ze vaak luxer uitgerust dan de exemplaren die hier verkrijgbaar zijn. Zo rijd jij de luxe bak die je verdient!