Wat is Styling powder?

styling powder

Misschien heb je inmiddels wel eens van styling powder gehoord. Dit is een nieuwe trend die aan het ontstaan is op het gebied van haarstyling voor mannen. Het is een poeder dat je in je haar strooit om meer volume en textuur te creëren. Dat klinkt natuurlijk wel redelijk onsmakelijk maar neem van ons aan dat de resultaten ongekend zijn! Dit produkt is daardoor zonder twijfel hard op weg om de ultieme pre-styler te worden. Wij gaan je in dit blog vertellen wat styling powder precies is en waarom jij het zou moeten gebruiken.

Wat is styling powder?

Styling powder is een haarpoeder dat verbazingwekkende resultaten op het gebied van extra volume en dikte van je haar laat zien. De poeder bevat ruwe deeltjes silica silylate of rijstpoeder die een enorme textuur creëren doordat ze voor wrijving tussen haarlokken zorgen. Je zult begrijpen dat wanneer deze poeder rechtstreeks op het hoofd aan de wortels wordt aangebracht, dit zorgt voor flink veel volume. Ideaal voor mannen met dun of futloos haar. Sommige poeders zijn zelfs ontworpen om kalende plekken te bedekken. Styling powder is verkrijgbaar in potjes die eruit zien als zoutvaatjes en waarmee je de poeder gemakkelijk rechtstreeks op je hoofd kunt schudden. Een beetje alsof je zout op je ei strooit. Silica silylate absorbeert ook veel vocht en oliën wat zorgt voor een mat effect.

Als je op zoek bent naar de beste styling powder, maak dan gerust een keuze voor de onderstaande opties.

Hoe moet je styling powder gebruiken

Een van de belangrijkste dingen bij het gebruik van styling powder is dat je niet te veel gebruikt. Daarnaast is het ook niet zo dat je het flesje over je hoofd leeg moet schudden om snel en eenvoudig het gewenste resultaat te creëren. Je zult er even iets meer voor moeten doen. Het gebruik van styling powder vraagt niet veel inspanning maar wel iets. Breng het dus beetje voor beetje in je haar aan en ga met je vingers er doorheen. Maak hierbij knedende bewegingen. Hiermee verdeel je de poeder en zorg je dat de wrijving die nodig is voor het volume op gang komt. Gebruik daarna een kam of borstel om je haar in model te brengen en je bent klaar voor je dag.

Voor extra hold kun je natuurlijk altijd nog een sea salt spray, pommade of een ander styling product erbij gebruiken. Wees je er bij dit product van bewust dat je styling poeder niet uit je haar kunt kammen. Je kunt het echter in een later stadium wel opnieuw activeren. Wrijf even goed door je haar en er ontstaat weer een enorm volume. Voordat je nieuwe styling powder in je haar aanbrengt, zul je echter wel je haar moeten wassen om ophoping en klonten te voorkomen.

Voor – en nadelen van styling poeder

Natuurlijk zitten er aan styling powder, net als aan ieder ander product voor-en nadelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

Voordelen:

  • Makkelijk in gebruik
  • Zorgt voor veel volume
  • Je hebt maar weinig nodig voor het gewenste effect
  • Schone handen
  • Geurloos
  • Soepel en zacht haar

Nadelen:

  • Nieuwe gebruikers hebben vaak moeite met de toepassing
  • Lastig om de juiste dosering te vinden
  • Sommige styling powders passen niet goed bij het haartype waardoor het haar klonterig en plakkerig wordt