Wat is Microsoft Dynamics 365?

Wat is Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is een alles-in-één-bedrijfsoplossing. Het betreft hier een business applicatieplatform die ontwikkeld is door Microsoft. De bedrijfssoftware in dit cloud-based platform is gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen, klantrelaties/ klantenbinding, productiviteit en BI. De innovatieve technologie van Microsoft Dynamics 365 voegt flink wat intelligentie toe aan je IT-platform.

Het ontstaan van Microsoft Dynamics 365

Laten we even beginnen bij het begin en onze blik richten op het ontstaan van Microsoft Dynamics 365. Je komt dan direct tot de conclusie dat je met dit business applicatieplatform beschikt over het beste van meerdere applicaties. In 2016 heeft Microsoft immers besloten om hun Dynamics CRM toepassing volledig te vervangen en te rebranden naar Microsoft Dynamics 365 voor customer engagement. Het resultaat is een soort “best of…..” toepassing. Deze alles-in-één-bedrijfsoplossing is een gecombineerde CRM- en ERP oplossing. Voor de Microsoft kenners: Dynamics CRM online is samengevoegd met Dynamics AX en Dynamics NAV in één clouddienst. Tevens zijn cloud diensten als Office 365 (een kunstmatige intelligentie tool om gebruikers meer inzicht te geven in hun relaties), Power BI (een business analytics tool) en Azure Services in dit systeem geïntegreerd. Azure biedt veel standaard functionaliteiten die door softwareontwikkelaars gebruikt kunnen worden om snel apps te bouwen, te testen en in productie te nemen.

Wat je van Microsoft Dynamics 365 kunt verwachten

Als je Microsoft Dynamics 365 gebruikt, heb je hierbij de beschikking over Customer Relation Management Bedrijfssoftware die volledig ingericht is op het onderhouden en optimaliseren van klantcontacten én Enterprise Resource Planning. ERP toepassingen zijn software tools die je inzet voor bedrijfsbrede administratieve, commerciële en logistieke toepassingen. Het zijn toepassingen die meerdere bedrijfsprocessen bundelen in één softwaresysteem. Microsoft Dynamics 365 is echter flexibel en schaalbaar door de integratie van de diverse apps. Dit betekent in de praktijk dat je de mogelijkheid hebt om uitsluitend de functionaliteiten te gebruiken die je nodig hebt. Je betaalt dan ook alleen voor de modules waar je gebruik van maakt. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van het oude prijsmodel van Dynamics CRM. Toen betaalde de gebruiker voor één licentie waarbij er toegang werd verschaft tot alle modules en features.

Toegevoegde waarde van Microsoft Dynamics 365 binnen jouw organisatie

Als je een ambitieuze ondernemer bent, kun je niet zonder Microsoft Dynamics 365. Dit Microsoft Dynamics pakket biedt immers alle tools die je nodig hebt om operationele uitmuntendheid te realiseren (de meest ruime zin van het woord) en een optimale klantervaring te leveren. Dit is van groot belang aangezien veel klanten zeer veel waarde hechten aan een gepersonaliseerde benadering van een bedrijf. In veel gevallen is dit zelfs een onderscheidende factor in een beslissingsproces. Dit betekent in de praktijk dat het leveren van een optimale klantervaring de key-factor is voor succes maar ook dat je weet wat de wensen en behoeften van je klanten (op individueel niveau) zijn. Met deze Microsoft Dynamics alles-in-een bedrijfsoplossing kun je de flexibiliteit bieden waar je klant naar op zoek is. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een volledige cloud-based ERP toepassing. Enterprise Resource Planning software is zeer praktisch als je het doel hebt om bedrijfsprocessen samen te brengen, je productiviteit te maximaliseren en je kosten zoveel mogelijk te beheersen maar tegelijkertijd op de meest optimale manier te voldoen aan de wensen van de klant. Microsoft Dynamics 365 Business Central is sterk geïntegreerd in bekende Office-producten als Outlook, Word en Excel. Microsoft 365 brengt alle informatie bij elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving. Deze digitale omgeving is toegankelijk voor iedereen binnen het bedrijf. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central bevat de volgende modules:

  • Boekhouding
  • CRM
  • Inkoop
  • Verkoop
  • Productie
  • Services
  • Projecten 
  • Voorraadbeheer