Wat is het verschil tussen reseller hosting en webhosting?

Wat is het verschil tussen reseller hosting en webhosting

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen reseller hosting en webhosting. De kans is groot dat je verwacht dat dit compleet andere diensten zijn maar het tegendeel is het geval. Reseller hosting is immers een vorm van webhosting maar dan aangepast op de specifieke gebruikerswensen. Het grote verschil tussen reseller hosting en webhosting heeft immers betrekking op het aantal gebruikers dat van het hostingpakket gebruik maakt. De term “reselling” is in dit geval veelzeggend. 

Wat is webhosting?

Als je een eigen website wilt maken en beheren of je hebt plannen om een eigen professioneel e-mailadres met een eigen domeinnaam te gebruiken moet je gebruik maken van webhosting. Hiermee maak je gebruik van de online ruimte op een webserver voor het opslaan van content. Deze ruimte kun je gebruiken om een website, een webshop of andere bestanden via een domeinnaam op internet bereikbaar te maken. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk om via internet je website te bezoeken en mailcontact met je te hebben.  

Verschillende webhosting mogelijkheden

In veel gevallen biedt een hosting provider verschillende hosting pakketten aan om te kunnen voorzien in de wensen en eisen van de gebruikers. Als we een blik werpen op de verschillende webhosting mogelijkheden zien we dat “shared hosting” een van de meest toegepaste vormen is. Hierbij is er sprake van gedeelde hosting, meerdere websites worden op één server gehost. De capaciteit van de server wordt dus gedeeld wat als nadeel heeft dat de server op de piekuren overbelast kan raken. Shared hosting is echter wel een voordelige optie waarbij de verantwoording voor het technisch onderhoud bij de server ligt. 

Als je een server exclusief voor jezelf wilt gebruiken, kun je de keuze maken om een dedicated server te gebruiken. Je hebt dat de beschikking over de volledige kracht van de server voor je eigen website en applicaties. Het is ook mogelijk om voor een VPS server te kiezen. De letters VPS staan voor Virtual Private Server. Hierbij heb je de beschikking over een eigen server die je wel zelf moet beheren, updaten en beveiligen. Enige kennis op dit gebied is dan ook wel vereist. Uiteraard zijn het gebruik van een VPS- of dedicated server de wat meer duurdere opties.

Wat is reseller hosting?

Reseller hosting is een constructie waarbij je een hosting service kunt beheren en doorverkopen onder je eigen naam. Hierbij ben je zelf verantwoordelijk voor het technische support. Reseller hosting is een service die je kunt aanbieden als je zelf een hosting bedrijf wilt starten. Het grote voordeel van deze constructie is dat je als hosting service die gebruik maakt van reseller hosting volledig ontzorgd wordt. Je provider zorgt immers voor de bereikbaarheid van de server, de benodigde updates en het technische onderhoud. Bij het afnemen van reseller hosting pakketten worden vaak aantrekkelijke kortingen aangeboden. 

Het belangrijkste verschil tussen reseller hosting en webhosting? 

Het belangrijkste verschil tussen reseller hosting en webhosting heeft betrekking op het aantal gebruikers die je kunt aanmaken. Bij een regulier hosting pakket wordt er toegang geboden tot één pakket waarmee je kunt inloggen in DirectAdmin. Bij de keuze voor reseller hosting kun je meerdere gebruikers aanmaken. Hierdoor heb je de mogelijkheid om iedere gebruiker de gewenste schijfruimte, dataverkeer en andere limieten te geven. Deze gebruikers hebben de mogelijkheid om in te loggen in DirectAdmin. Hierbij hebben ze uitsluitend de beschikking over eigen gegevens. Het aanbieden van reseller hosting is een uitstekende optie als je klanten een betrouwbare- en snelle hosting service wilt aanbieden, zonder dat je zelf over de benodigde kennis hierover beschikt.