Wat helpt tegen een kater? Bewezen methoden en tips!

Wat helpt tegen een kater

Een biertje in de zon is altijd lekker. Om er daarna nog 1, 2 of 10 te nemen. De volgende dag zal het echter allemaal wat minder fijn voelen, omdat je dan je kater te verwerken krijgt. Maar hoe doe je dat? Wat helpt tegen een kater? Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen om te zorgen dat je net wat sneller weer fris en fruitig voor de dag kan komen. Zonder dat je daar hele ingewikkelde middeltjes of handelingen voor nodig hebt. De bewezen methoden en tips die we je in dit artikel geven bestaan gewoon uit huis, tuin en keukenmiddeltjes. Dat maakt dat volgende biertje toch nemen dus net wat aantrekkelijker. Dankzij dit artikel zal het je veel minder last bezorgen!

Je kunt uit dit lijstje dus al afleiden dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om gemakkelijk en snel van je kater af te komen. Zo kan je dus met wat minder schuldgevoel een leuke avond hebben!

Bedenk je wel dat een kater voorkomen wel heel lastig zal worden. Je zal de volgende dag sowieso wat hinder ervaren als je er een avondje stevig drinken op hebt zitten. Hoe zwaar de klap wordt, kan je echter wel goed in de hand houden met deze tips. Wanneer je ze goed volgt, zal je merken dat het allemaal best wel meevalt.

De tip die mij het meest heeft geholpen is meer drinken. Ik begin daar al na de avond stappen mee. Wanneer ik thuiskom voor ik ga slapen drink ik al twee glazen water. Natuurlijk is de kans aanwezig dat je er dan een keer extra uit moet om te plassen. Dat neemt niet weg dat je wel een deel van het probleem van de kater, namelijk uitdroging, direct al wegneemt.

Wat helpt tegen een kater? Bewezen methoden en tips!

Heel veel drinken (maar dan water)

De belangrijkste tip als het gaat om het bestrijden van een kater is dat je veel moet drinken. Je denkt misschien dat veel drinken juist de reden is waarom je de kater hebt. Het gaat de volgende dag echter vooral om water. Als het gaat om wat helpt tegen een kater, dan is het in de eerste plaats belangrijk om uitdroging te bestrijden. De beste manier waarop je dat kan aanpakken, is door gewoon voldoende water te drinken. Neem overigens juist geen koffie!

Rust lekker lang uit

Ook belangrijk is dat je voldoende rust zoekt als je een avondje stevig drinken te verwerken hebt. Lang op je bed blijven liggen is niet erg hip, maar in het kader van een kater kan het wel functioneel zijn. Overigens is het ook slim wanneer je voorkomt dat je allerlei zware lichamelijke taken te doen hebt op de dag nadat je er een paar op hebt. Doe alleen wat lichte klussen, maar het liefst voorkom je zelfs dat.

Houd het eten lekker licht

Eten is belangrijk om je kater te verwerken. De meeste mannen doen er veel langer over om bij te komen, juist omdat ze bijvoorbeeld niet ontbijten. Een eitje, wat brood en wat fruit is een lekker licht ontbijt dat ook nog eens bestaat uit de juiste voedingsstoffen om net wat sneller van het probleem af te zijn. Als dit echt niet lukt, neem dan een paar zoute crackers. Ook die werken namelijk goed bij het verwerken van je hang-over. 

Vermijd de zon

Het lijkt verleidelijk om lekker in de zon te gaan zitten. Dit kan je echter beter voorkomen. Als het gaat om wat helpt tegen een kater, dan is frisse buitenlucht inderdaad waardevol. Daarmee kan je je misselijkheid laten zakken. In de volle zon zal je echter vocht verliezen. Terwijl je juist het probleem van uitdroging probeert te bestrijden. Het is dus beter om uit de zon weg te blijven wanneer je stevig hebt gedronken de voorgaande avond.

Neem en pijnstiller

Mocht het je allemaal toch echt even te veel worden? Dan kan je het lot natuurlijk ook een handje helpen. Je hoofdpijn bestrijden is prima te doen wanneer je een pijnstiller neemt. Wel is het belangrijk om je ook aan de andere tips te houden. Wanneer de pijnstiller dan langzaam uitwerkt, merk je dat de hoofdpijn die je had ook niet meer terugkomt. Daardoor kan je vaak net wat beter je dag doorkomen. Wees hier wel gematigd mee en doe het liever niet.

Veelgestelde vragen: wat helpt tegen een kater?

Helpt alcohol tegen een kater?

De tip om direct de volgende ochtend weer een biertje te drinken tegen een kater klopt niet. Het is natuurlijk zo dat je vocht binnenkrijgt waardoor het even beter gaat. Je verplaatst echter het probleem naar de volgende dag. Zo blijf je bezig.

Hoe lang duurt een kater?

Hoe lang een kater duurt hangt van verschillende factoren af. Soms ben je een paar uur nadat je opstaat weer het heertje. Soms ben je er dagen mee bezig. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe goed je de tips die wij je geven opvolgt.

Helpt bananen eten tegen een kater?

Zoals gezegd kan fruit een onderdeel zijn van een ontbijt tegen de kater. Er is een reden waarom specifiek bananen worden genoemd. Deze werken namelijk vaak goed tegen de misselijkheid die je ervaart wanneer je de volgende dag met een kater zit.

Conclusie

Wat helpt tegen een kater? Wanneer je hiermee te maken hebt, dan is de eerste taak die je hebt het bestrijden van uitdroging. Veel drinken is dus een belangrijk wapen tegen de nasleep van een avondje stevig alcohol drinken. Ook een goed licht ontbijt met fruit en ei kan helpen. Daarmee kan je ook je lichaam weer aanvullen met de nodige voedingsstoffen. Het is slim om wel naar buiten te gaan, maar uit de zon te blijven om niet verder uit te drogen. Daarnaast is het slim om je rustig te houden. Lekker uitslapen en niet te veel zware taken doen is in ieder geval wel aan te raden wanneer je met een kater te maken hebt. Je zal merken dat je sneller van het probleem af bent op deze manier!