Wallen onder je ogen? 5 tips om er minder vermoeid uit te zien

Wallen onder je ogen 5 tips om er minder vermoeid uit te zien

De korte donkere dagen zijn aangebroken, het is weer herfst. We krijgen minder zonlicht en hierdoor voel je je misschien minder fit en zie je er vermoeider uit dan normaal, niks vervelender dan dat. Een vakantie naar een tropische bestemming zou je goed doen, maar er ook andere mogelijkheden om je weer fitter te voelen en er minder vermoeid uit te zien. In dit artikel geven we vijf tips om met een frisse uitgeslapen blik de wintermaanden door te komen.

1. Zoek het daglicht op

Zonlicht is voor de mens van levensbelang. Ons slaap-waak ritme wordt door de zon aangestuurd. In het donker maakt ons lichaam het slaaphormoon melatonine aan wat ons tot rust brengt. Bij zonlicht weet ons lichaam dat we uit de slaap en in de actiemodus moeten komen. Ook stimuleert zonlicht de aanmaak van de neurotransmitter serotine, waar we blij van worden. Zonlicht speelt een grote rol voor ons welzijn, het is onder andere van invloed op ons vitamine D gehalte. Bij een tekort aan vitamine D zal je je vermoeid en futloos voelen. Tijdens de korte donkere dagen van de herfst en de winter heeft ons lichaam een flink tekort aan daglicht. Het is dus van groot belang dat je het daglicht opzoekt. Hierdoor zal je minder vermoeid voelen en dat straal je uit. Daarnaast kan je een tekort aan vitamine D aanvullen met vitamine D tabletten.

2. Neem slaap serieus

In de wintermaanden heb je vaak een ander slaappatroon. We zien minder daglicht en daardoor komt je lichaam in een rustmodus. Je gaat meestal eerder naar bed en je slaapt indien mogelijk, wat langer. Je lichaam zet je hiertoe aan. Echter, doordat je meer slaapt kan je overdag juist wat vermoeider zijn en ogen. Neem je slaap in deze maanden dus serieus. Zorg dat je slaapkamer in op juiste temperatuur en donker is. Ga op tijd naar bed en zorg dat je elke dag op dezelfde tijd opstaat, bouw een ritme op. Dit zorgt ervoor dat je je minder vermoeid voelt in de herfst en winter maanden.

3. Eet volgens het seizoen

Om vermoeidheid tegen te gaan is het belangrijk dat je gezond eet en energie uit de juiste voedingsmiddelen haalt. Probeer suiker- en koolhydraatrijke tussendoortjes te laten staan, want daar wordt je juist vermoeid en lamlendig van. Probeer zoveel mogelijk seizoensgebonden groente en fruit te eten.

4. Oogcrèmes tegen wallen

Onze huid heeft het in de wintermaanden zwaar te verduren door de kou, neerslag, wind en het warmteverschil tussen binnen en buiten. De huid onder onze ogen is erg dun en kwetsbaar en laat vaak zien of je moe bent. Juist in deze maanden adviseren wij je om extra aandacht te besteden aan de huid rondom de ogen en deze te beschermen, maar ook om een vermoeide blik te voorkomen. Goede oogcrèmes kunnen hierbij helpen.

5. Fillers onder de ogen

In sommige gevallen willen de hierboven genoemde tips niet helpen en blijft je er vermoeid uitzien terwijl je je niet zo voelt. Soms kan een vermoeide blik er zelfs voor zorgen dat je je ook vermoeid gaat voelen. Een behandeling met hyaluronzuur fillers kan dan een oplossing zijn. In het gebied onder de ogen word je verdoofd waarna de wallen worden opgevuld en de kringen verdwijnen. Van een filler behandeling met hyaluronzuur heb je een jaar lang plezier, waarna je de behandeling kan laten herhalen.