Waarvoor gebruik je een pre-styler?

pre-styler

Hoewel steeds meer mannen een pre-styler gebruiken, is het nog steeds het meest ondergewaardeerde haarverzorgingsproduct. Zonde, want dit product is een absolute game changer op het gebied van hairstyling. Je kunt hiermee namelijk enorm veel invloed uitoefenen op het resultaat van je kapsel na de styling. Hoe dat precies zit en waarvoor je een pre-styler zou moeten gebruiken, vertellen we je in deze blog.

Wat zijn pre stylers en waarvoor worden ze gebruikt?

De naam Pre-styler geeft eigenlijk al een beetje aan waar en wanneer je het product dient te gebruiken. Je gebruikt dit haarverzorgingsproduct dus vóórdat je met andere styling producten in de weer gaat. Dus op schoon handdoek droog haar. Met een pre-styler leg je het fundament voor een mooi en gezond kapsel dat lang in model blijft zitten. Pre-stylers zijn er in veel verschillende vormen. Je kunt daarbij denken aan een sea salt spray een grooming spray en het nieuwste op het gebied van pre-stylers, de styling powder. Doordat er dus verschillende soorten pre-stylers op de markt zijn, is er voor iedere man wel een geschikte versie van te vinden. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende pre-stylers. Zo kun je zelf de juiste keuze maken.

Voordelen van een pre-styler

We zetten de voordelen van een pre-styler even voor je op een rijtje:

  • Bescherming tegen de hitte van een föhn en tegen de zon.
  • Verdikken van het haar
  • Zorgt voor meer volume in het haar
  • Zachter en soepeler haar zonder klitten
  • Betere hold
  • Meer textuur

Sea salt spray gebruiken als pre-styler

Sea salt spray is de meest gebruikte pre styler vooral door mannen die hun haar wat voller willen laten ogen. Als je wat wilt doen tegen dun haar, zijn deze haarverzorgingsproducten zeker een aanbeveling. Het is een haarstylingsproduct met als hoofdbestanddeel, de naam zegt het natuurlijk al, zeezout. Het is dus letterlijk een haarspray op basis van water en zeezout. Door dit zout op je haar te sprayen, kom je goed gestyled voor de dag met een natuurlijk ogend kapsel. Je haar blijft goed in model en het sea salt geeft wat volume aan je haar. Net alsof je een dagje naar het strand geweest bent.

Dit zijn onze favoriete Sea salt producten:

Grooming spray als pre-styler

Grooming spray is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Grooming spray’s zijn ideaal voor mannen die dik- en onhandelbaar haar hebben. Het zorgt ervoor dat je haar te handelen is en de hele dag goed in model blijft zitten. Daarnaast geeft het een mooie natuurlijke finish. Door grooming spray voor het föhnen op je haar te spuiten bescherm je jouw haar tegen hitte tijdens het föhnen en versterkt het de hold van je haarstylingproduct.

Dit zijn onze favoriete Grooming spray’s:

Styling powder als pre-styler

Zoals aangegeven is styling powder het nieuwste product op het gebied van pre-stylers. Styling powder is een poeder dat je in je haar strooit om meer volume en textuur te krijgen. Hoewel je misschien wat sceptisch tegenover het idee van poeder in je haar staat, kunnen we je verzekeren dat de resultaten ongekend zijn. Doordat styling powder ruwe deeltjes silica silylate zogenaamde rijstpoeder bevat, creëer je waanzinnig veel structuur en dikte in je haar. Daarnaast absorbeert styling powder ook nog eens veel vocht en oliën wat zorgt voor een mat effect. Het product is de perfecte oplossing wanneer je vaak last hebt van een plat kapsel of een kapsel dat snel inzakt. Het kan ook een oplossing zijn voor mannen die snel last hebben van vettig haar. Styling powder zal het meeste opleveren voor mannen met dun haar of wanneer je last krijgt van haaruitval.

Dit zijn onze favoriete styling powders:

Conclusie

Of je nu last hebt van dunner wordend haar óf dat je flink dik haar hebt dat je wat makkelijker handelbaar probeert te maken, voor ieder haartype is er een pre-styler op de markt. Als je besluit dit als basis hairstyling product te gaan gebruiken weet je zeker dat jij altijd perfect gestyled voor de dag zult komen. Een pre-styler is dan ook een onmisbaar product in je dagelijkse verzorging.