Waarom een auto importeren een goede keuze is

Waarop moet je letten bij de keuze voor een geschikte autoverzekering

Hoewel het bij het grote publiek nog niet bekend is, en veel mensen denken dat je je blauw betaald aan BPM, wordt een auto importeren langzaam maar zeker steeds populairder. Auto’s zijn bijvoorbeeld bij onze oosterburen stukken goedkoper dan in Nederland. Toch bestaan er in Nederland nogal wat vooroordelen en misverstanden over importauto’s. Daarom vertellen we je in deze blog waarom een auto importeren wèl een goede keuze is.

Waarom worden er steeds meer auto’s geïmporteerd?

Ten eerste kiezen steeds minder mensen voor een spiksplinternieuwe auto maar liever voor een jonge tweedehands waar, zoals we dat in de volksmond zo mooi noemen, de kop al vanaf is. Helaas is in Nederland de vraag naar deze auto’s groot en het aanbod zéér klein. Waar we in Nederland qua tweedehands auto’s vooral afhankelijk zijn van wat er vanuit de lease beschikbaar komt, is dat bijvoorbeeld bij onze Oosterburen een heel ander verhaal. Duitsland is niet voor niets al jaren de grootste auto-industrie van Europa. Daarnaast is het in Duitsland heel normaal om regelmatig van auto te wisselen of snel op je auto uitgekeken te zijn. Duitse importauto’s’ zijn dan ook jonge, rijk uitgeruste auto’s met weinig kilometers op de teller voor een zeer betaalbare prijs. Deze auto’s zijn op de Nederlandse markt schaars en duur terwijl ze bijvoorbeeld in Duitsland in overvloed te krijgen zijn. Niet alleen zijn deze auto’s in Duitsland stukken goedkoper, je krijgt ook veel meer waar voor je geld. Duitse auto’s zijn beter uitgerust en standaard voorzien van oneindig veel extra’s. Iets waar in Nederland altijd diep voor in de buidel moet worden getast.

Toch zijn mensen nog steeds wat achterdochtig als er gesproken wordt over een auto importeren. Veel mensen vinden het allemaal wat schimmig en onbetrouwbaar klinken. Niets is echter minder waar. Zeker niet als je kiest voor een zogenaamde jahreswagen. Wat dat is gaan we je hieronder uitleggen.

Wat is een jahreswagen?

Eén van de jonge rijk uitgeruste wagens die bij onze oosterburen vandaan komen, zijn de zogenaamde jahreswagens. Een Jahreswagen is een auto die kort is gebruikt door een medewerker van een autofabrikant. Hierdoor hebben de auto’s de grootste afschrijving al gehad terwijl de wagens vaak maar een paar maanden oud zijn en weinig kilometers op de teller hebben. De Jahreswagens zijn veel goedkoper dan de gloednieuwe variant waar nog niet in gereden is en andere occasions hebben vaak veel meer kilometers gelopen. Het voordeel van een jahreswagen kan zomaar oplopen tot zo’n 35%!

Welke merken bieden jahreswagens aan?

Jahreswagen zijn vrijwel altijd afkomstig van een medewerker van een autofabrikant. In veel gevallen is dit het wat hogere segment.  Ga jij dus op zoek naar een jahreswagen dan zijn deze zeker te vinden bij een officiële Duitse merkdealers van onder andere:

  • Audi
  • BMW
  • Opel
  • Mercedes
  • Porsche
  • Volkswagen

Een auto importeren kan dus veel voordeel opleven mits je hierin de juiste keuze maakt.