Waar moet je op letten bij het kopen van een ring?

Waar moet je op letten bij het kopen van een ring

Een ring kopen is iets wat je niet iedere dag doet. Het kan dus best zo zijn dat je geen idee hebt waar je op moet letten als je een nieuwe ring gaat kopen. Ringen zijn namelijk in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Daarnaast zijn ringen allang niet meer een accessoire dat je alleen maar koopt voor speciale gelegenheden zoals een verloving of een huwelijk, wat vroeger wel het geval was. Tegenwoordig koop je een ring ook gewoon voor de leuk of als cadeautje. Waar je op moet letten bij het kopen van een ring gaan we je dan ook in dit blog vertellen.

Een gouden ring, een zilveren ring of toch een variant hierop kopen?

Eén van de eerste dingen waar je over na moet denken als je besloten hebt om een mooie nieuwe ring te gaan kopen, is de kleur. De meest gangbare kleuren zijn natuurlijk goud en zilver maar tegenwoordig zijn er ook varianten hierop verkrijgbaar. Denk daarbij aan een roodgouden ring, een titanium ring, een platina ring, een zirkonium ring, een keramieken ring of een ring van edelstaal. Zelfs een houten ring behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden!  Ga dus voor jezelf goed na waar je voorkeur naar uit gaat. Dit kun je doen door verschillende juweliers af te lopen maar je kunt het jezelf ook wat makkelijker maken en Pinterest aan te klikken.

Welke maat ring heb je nodig?

De volgende keuze die je moet maken is de maat van de ring. De eerste keuze die je hierin moet maken is aan welke vinger je het sieraad gaat dragen. De meest gekozen maat is natuurlijk die van de ringvinger maar tegenwoordig zie je steeds vaker pinkringen en ook de overige vingers worden niet meer over geslagen. Denk dus goed na om welke vinger je de ring wilt gaan dragen en stel je maat daarop af.

Wist je dat een ringmaat op verschillende manieren kan worden weergegeven. Sommige merken kiezen ervoor om de binnendiameter in millimeters te gebruiken als ringmaat. Andere merken kiezen ervoor om de binnen omtrek te hanteren als maat. Ook kan het ook nog zo zijn dat er een Amerikaanse ringmaat wordt gebruikt. Dit kan wel eens verwarrend zijn.

Let op het keurmerk

Als je besloten hebt dat je voor een wat goedkopere optie ringen gaat, wees je er dan van bewust dat dit vaak vergulden of zogenaamde gold plating ringen zijn. Dit wil zeggen dat dit soort ringen gemaakt zijn van een heel dun laagje goud of zilver over een kern van een ander materiaal. Dit soort ringen hebben geen keurmerk. Wil je echter wel een keurmerk in je aanwinst dat zal je iets dieper in de buidel moeten tasten. Alle sieraden van 14 karaat goud of meer, derde gehalte zilver of meer en 950 duizendste platina krijgen zo’n keurteken.

Een ring kopen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een ring kun je je jouw keuze gaan maken. Ben je van mening dat jouw ring ook voorzien moet zijn van mooie steentje overweeg dan zeker eens een diamanten ring van Lucardi. Deze zijn prachtig mooi en goed betaalbaar. Je zult hier zeker slagen!