Wie is Henry van Loon zijn vriendin?

Henry van Loon is natuurlijk bekend als komiek en als acteur. Henry van Loon zijn vriendin is echter minstens zo bekend. Het is namelijk Jelka van Houten. De twee kennen elkaar al lang en zijn sinds 2018 samen. De relatie heeft inmiddels ook al gezinsuitbreiding gekend. Dat maakt het dus zeker interessant om eens te bekijken hoe de twee, of drie, het nu eigenlijk met elkaar hebben. 

Uit een relatie

Nadat Henry van Loon en zijn ex-vriendin uit elkaar gingen kwam hij Jelka tegen. Zij was zelf net gescheiden in 2016. Daar had ze het nog altijd moeilijk mee toen ze elkaar tegenkwamen in 2018. Dankzij Henry ging ze zich snel weer beter voelen, zo heeft ze al regelmatig verteld in interviews. Sindsdien zijn de twee dan ook samen en het lijkt erop dat ze ook nu nog altijd flink gelukkig zijn met elkaar. Daar heeft de gezinsuitbreiding die niet zo lang geleden heeft plaatsgevonden, natuurlijk waarschijnlijk ook wel iets mee te maken.

Geboorte van een dochtertje

Henry van Loon en zijn vriendin Jelka van Houten zijn ouders geworden van een dochtertje. Het meisje werd in 2021 geboren. Wat wel grappig is, is dat ze niet lang daarna een televisieserie maakten waarin ze een jong gezin met een pasgeboren kind speelden. Er ging van alles mis in die serie. In veel opzichten leek het op het leven zoals veel mensen zich dat van deze twee voorstellen. Dat maakt het natuurlijk allemaal nog net iets grappiger om te bekijken. In hoeverre het echte leven een inspiratie was, is niet bekend.

Carrières op televisie

De vriendin van Henry van Loon is geen onbekende. Jelka van Houten heeft zelf natuurlijk ook al een televisiecarrière opgebouwd. Bovendien is haar zus natuurlijk ook wereldberoemd. Dat is namelijk Carice van Houten. Het is dus misschien ook niet vreemd dat Henry en Jelka elkaar hebben gevonden. Ze komen immers in dezelfde kringen. Dit zie je natuurlijk wel vaker bij beroemde koppels. Ook tegenwoordig hebben ze allebei nog altijd een carrière op televisie. Soms spelen ze zoals gezegd dus ook in dezelfde televisieseries. Dit kan het allemaal ook wel wat gemakkelijker maken. 

Verschil in leeftijd

Er is nog één opvallend punt als het om Henry van Loon en zijn vriendin gaat. Er is namelijk een klein leeftijdsverschil. Jelka van Houten is namelijk 4 jaar ouder dan hij. Als de man 4 jaar ouder is dan de vrouw, wordt daar nooit moeilijk over gedaan. Nu het omgekeerde het geval is, werd daar in het begin wel wat over gezegd en geroddeld. De twee hebben er echter zelf geen moeite mee en nu ze al vele jaren bij elkaar zijn, zou je kunnen zeggen dat het ook gewoon werkt.