7 effectieve tips om buikvet weg te werken

tips-tegen-buikvet

De zomer is in aantocht en dus gaan veel mannen op zoek naar effectieve tips om buikvet weg te werken. We willen natuurlijk wel straks als het echt warm wordt weer met een strak getrainde buik aan het zwembad of op het strand verschijnen. Helaas blijft buikvet vaak hardnekkig vast zitten waardoor je je echt zult moeten inspannen om het weg te krijgen. Wij gaan je daarom in deze blog maar liefst 7 effectieve tips om buikvet weg te werken geven. Laat die zomer maar komen!

Tips tegen buikvet

Buiten het feit dat een flinke buik je er niet aantrekkelijker op maakt, brengt buikvet ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Natuurlijk zijn dat de zogenaamde welvaartsziektes maar zeg nou zelf, niemand zit toch te wachten op diabetes en hart- of vaatziekten? Daarom vind je hieronder onze 7 tips tegen buikvet. Op naar een platte buik……

1.     Eet meer groenten en fruit

Waarschijnlijk is het een inkoppertje maar groente en fruit zijn uitermate belangrijk in een gezond dieet en helpen tegen overtollig buikvet. Groenten en fruit zijn niet alleen lekker maar ze zitten ook bordenvol vitaminen en vezels. Hierdoor zit je sneller vol, krijg je dus minder calorieën binnen en krijgt je lichaam de kans om overtollig vet weg te branden.

2.     Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van het lichaam. We gebruiken eiwitten onder meer voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Je hebt vast wel eens van proteïne shakes gehoord. Je spieren gebruiken eiwitten om te herstellen na inspanning en je immuunsysteem heeft eiwitten nodig om afweerstoffen aan te maken. Bovendien verzadigen eiwitten meer dan koolhydraten en vetten. Dat wil zeggen dat je met voldoende eiwitten dus ook minder gauw trek hebt. Minder trek = minder eten = minder buikvet!

3.     Minder alcohol drinken om buikvet weg te werken

Hoe heerlijk het ook is om een biertje of een glaasje wijn te drinken, het is funest voor je buikomvang. Je vetverbranding stopt door alcohol gebruik en je krijgt een aanzienlijke hoeveelheid calorieën naar binnen. Wil jij dus echt je buikvet wegwerken? Minder of stop met alcohol!

4.     Geen suiker = een slank lichaam

Ongemerkt krijgen we dagelijks kilo’s suiker binnen. Bijna in ieder product is suiker verwerkt. Dan hebben we het niet over suikerhoudende dranken zoals frisdrank en energy drinks. Die zijn sowieso een absolute no go. Dit is niet alleen het geval als je de strijd tegen buikvet aangaat maar überhaupt is het drinken van suikerhoudende dranken niet aan te raden. Je moet dus opletten wat je eet. Kijk in de winkel eens iets vaker op het etiket en laat de producten die veel suiker bevatten zo veel mogelijk staan.

5.     Vermijd stress

Hoe vreemd het misschien ook klinkt maar stress speelt een belangrijke rol in het ontstaan van buikvet. Dit komt door het stresshormoon cortisol. Als je lange tijd last hebt van stress wordt er in je lichaam ook een lange tijd cortisol aangemaakt. De kans op obesitas wordt daardoor aanzienlijk vergroot. Probeer stress dus zo veel mogelijk te vermijden of te verminderen. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

6.     Krachttraining is belangrijk om buikvet te reduceren

Ga je naast een gezonder dieet ook nog eens aan krachttraining doen, zul je je buikvet als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Door krachttraining verbrand je namelijk extra veel vet en dus heb je in no time een platte buik. Let wel op dat je op een doordachte manier gaat trainen en laat je hierin eventueel begeleiden.

7.     Slaap voldoende

Onze laatste effectieve tip om buikvet weg te werken is slapen. Slaap je namelijk minder dan 5 uur per nacht, dan gaat je lichaam in een soort overlevingsstand. Het gaat dan meer vetreserves aanleggen waardoor je meer last van buikvet en overgewicht krijgt. Slapen is dus essentieel tegen buikvet.

Buikvet reduceren is niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk

Hoewel buikvet erg hardnekkig kan zijn, zijn we er van overtuigd dat je met onze 7 effectieve tips om buikvet weg te werken een goddelijk lichaam moet kunnen krijgen. Crash diëten zijn dus verleden tijd en absoluut niet nodig. Nogmaals: laat die zomer dus maar komen! Jij bent er klaar voor!