10 bestemmingen voor een ideale surfvakantie

Surfvakantie

Ben jij een echte surfdude? Dan zul je ongetwijfeld wel oren hebben naar een heerlijke surfvakantie. Er zijn immers zeer veel fantastische surf hotspots op de wereld waaruit je kunt kiezen! Laat je gerust eens inspireren door dit artikel waarbij we 10 bestemmingen voor een ideale surfvakantie met je doornemen. De kans is groot dat jouw to-do list na het lezen van dit artikel flink voller is geworden!

Surfreis maken? Denk hieraan bij het kiezen van jouw bestemming

Als je een surfreis gaat maken is het uiteraard wel van belang dat je een plek kiest die bij je past. Er zijn bestemmingen waar alleen de geoefende surfers “uit de voeten” kunnen. Hier zul je als surfdude in opleiding niet zo veel plezier aan beleven. Je kunt in dat geval dan beter kiezen voor plaatsen waar beginners kunnen leren surfen. Dit zijn vaak de locaties waar de zee vaak wat rustiger is. Uiteraard speelt je leeftijd ook een rol. Er zijn plekken die druk bezocht worden door jongeren maar ook plaatsen waar volwassenen zich meer thuis voelen. Tot slot speelt de prijs een rol. Let op, de goedkopere plaatsen voldoen misschien niet volledig aan je verwachtingen. Soms is het beter om nét even wat meer uit te geven voor die ideale surfvakantie.

Surfvakantie familie, waar gaat de reis heen?

Zoals je uit het bovenstaande kunt opmaken moet je jouw wensen voor jezelf even in kaart brengen als je op surfvakantie gaat. Om je een beeld te schetsen, nemen we een land als Portugal als voorbeeld. Dat dit land gezien wordt als het surfwalhalla van Europa is logisch als het hele kustgebied langs de Atlantische Oceaan ligt. Voor zowel beginnende- als gevorderde surfers is dit dé bestemming maar waar ga je heen? 

De zuidwestelijke regio Alentejo is een perfecte plek om te leren surfen maar hiervoor kun je zeker ook in Porto terecht. Je kunt dan meteen samen met je lief deze romantische stad bezoeken. Aljezur is weer een perfecte plek voor een familie surfvakantie. Ben je een gevorderde surfer? Dan zijn Vicentine Coast Natural Park, Peniche, Nazaré en Viana do Castelo absoluut de beste plekken. De herfst is uiteraard de meest ideale periode voor de ideale surfvakantie in Portugal maar als je beginner bent kun je beter voor de zomerperiode kiezen omdat er dan lagere golven zijn. De echte pro’s staan echter in de winter op de plank omdat dan de golven uiteraard het hoogst zijn. 

10 bestemmingen voor een ideale surfvakantie

Naast Portugal zijn er nog veel meer bestemmingen te benoemen voor een ideale surfvakantie. Hieronder inspireren we je met een lijst van de 10 gaafste bestemmingen voor een ideale surfvakantie. De lijst staat uiteraard in een willekeurige volgorde.

  1. Siargao, Filipijnen
  2. De zuidwestkust van Sri Lanka
  3. Bali, Indonesië
  4. Cornwall, Engeland
  5. Ericeira, Portugal
  6. Pacific Coast, Costa Rica
  7. Taghazout, Marokko
  8. Puerto Escondido, Mexico
  9. Californië, USA
  10.  Sydney, Australië