Stoppelbaard verzorgen, zo doe je dat

Stoppelbaard verzorgen

Waar je vroeger als man alleen gladgeschoren voor de dag kon komen, is deze trend inmiddels flink veranderd. Tegenwoordig zie je de meest uiteenlopende gezichtsbeharingen in het straatbeeld verschijnen. Van een volle lange baard tot een ruige maar goed getrimde stoppelbaard. Vooral stoppelbaarden zijn eyecatchers voor de dames. Veel vrouwen vinden een stoppelbaard namelijk reuze aantrekkelijk. Natuurlijk alleen als deze goed verzorgd is en niet bij de eerste de beste knuffel voor rode uitslag en irritatie zorgt. Wij gaan je in dit artikel daarom vertellen hoe jij je stoppelbaard het beste kunt verzorgen.

Is een stoppelbaard wel iets voor mij?

Voordat je besluit om met een stoppelbaard te gaan rondlopen, is het verstandig om eens na te gaan of dit echt wel bij je past. In tegenstelling tot wat veel mannen denken, is dit namelijk niet voor iedereen weg gelegd. Wat je bijvoorbeeld bij sommige mannen ziet is dat ze niet de juiste gezichtsbeharing hiervoor hebben. De haren zijn te slap en te vlassig en daardoor krijg je alleen wat onverzorgd dons in je gezicht. Veel Aziatische mannen hebben hier last van. Een andere optie is dat je geen zin of tijd hebt om je stoppenbaard te verzorgen en te onderhouden. Hoe kort ook, een baard heeft altijd verzorging nodig. Behoor jij tot één van bovenstaande groepen? Dan raden we je absoluut af om een stoppelbaard te laten staan.

Stoppelbaard verzorgen en vormgeven

Als je van mening bent dat een stoppelbaard bij je past en je besluit er één te laten staan, zorg er dan voor dat je deze goed verzorgd. Doe je dit namelijk niet dan zie je er al gauw ruw en verwilderd uit en dat is waarschijnlijk niet wat je in gedachten had. Door je stoppelbaard vorm te geven, kun je deze makkelijk in toom houden en meteen een strakkere en nettere look creëren. Daarnaast is de verzorging van je gezichtshaar heel belangrijk want of dit nu kort of lang is, het blijft een baard. Wees je ervan bewust dat hoe kort de haren van je stoppelbaard ook zijn, er altijd meer vuil en stof aan je gezicht blijft hangen dan als je helemaal glad geschoren bent. Je huid gaat zich ook vaker vernieuwen om de haren gezond te houden. Dit is een natuurlijk proces. Verzorg je je huid en stoppelbaard dus niet goed, dan krijg je een droge vieze huid met droge harde stoppels.

Stoppelbaarden verzorgen met baardproducten

Stoppelbaarden verzorgen kun je het beste doen met een baardshampoo en baardolie. In tegenstelling tot wat veel mannen denken is dit bij stoppelbaarden ook geen overbodige luxe. Natuurlijk heb je minder van deze producten nodig dan bij een lange volle baard maar voor een optimale verzorging hoort dit zeker een onderdeel van je verzorging te zijn. Was je baard 2 á 3 keer per week voorzichtig met een klein beetje baardshampoo. Zo haal je het vuil en vet van de haren af en verzorg je de onderliggende huid. Doe dit wel zachtjes aangezien de huid van je gezicht een stuk gevoeliger is dan op je hoofd. Na het afspoelen masseer je zachtjes wat baardolie op je gezicht. Hierdoor blijven zowel de haren als de huid gezond en zacht en loop jij rond met een goed verzorgde stoppelbaard.