Sporten tijdens de semi-lockdown; deze mogelijkheden heb je

Sporten tijdens de semi-lockdown; deze mogelijkheden heb je

De term “corona kilo’s” is een veel gebruikte term nu het virus een flinke impact heeft op onze bewegingsvrijheid. De semi-lockdown maatregelen die de overheid afgeroepen heeft, hebben immers ook veel invloed op onze mogelijkheden om te sporten. Toch zijn er wel mogelijkheden om te sporten tijdens deze semi-lockdown. Voor veel mensen is dit zelfs het moment om een voor hen nieuwe sport te ontdekken.

Beoefenen van sport tijdens de semi-lockdown

Het beoefenen van sport tijdens de semi-lockdown is gelukkig nog altijd mogelijk. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat er gehouden wordt aan de social distance regels. Dit betekent dat sporten op een afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar nog altijd mogelijk is. In de praktijk komt het erop neer dat teamsporten en contactsporten vaak niet meer tot de mogelijkheden behoren maar individuele sporten zeker wel. Sporten als hardlopen, fietsen en skeeleren is nog altijd goed mogelijk. Daarnaast kan de sportschool nog altijd bezocht worden, mits de voorzieningen op een dusdanige manier kunnen worden ingericht dat de gewenste onderlinge afstand kan worden gerespecteerd.

Kennismaken met padel tijdens de corona crisis

Als je beperkt bent in je mogelijkheden om te sporten, omdat je in de “normale situatie” een teamsport beoefent, is het een zeer interessante optie om eens kennis te maken met padel. Dit is immers een sport die je op een veilige manier kunt beoefenen tijdens de corona crisis.

We schrijven hier over “kennismaken” maar dat wil niet zeggen dat padel een nieuwe sport is. Het tegendeel is zelfs het geval! Padel is een sport die ontstaan is in 1969 maar tegenwoordig sterk in opkomst is. Het is dan ook de sterkst groeiende sport van dit moment. Zeker tijd voor een kennismaking dus als je dat nog niet hebt gedaan.

Wat is padel?

Padel kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen tennis en squash. Het is een sport die je met 4 personen beoefend op een rechthoekig veld. Dit veld is omringd door wanden van glas en hekwerk. Deze wanden mogen net als bij squash gebruikt worden tijdens het spelen. Hiermee is de bal veel langer in het spel als bij tennis het geval is. 

Padel wordt gespeeld met een speciale padel racket en een padelbal. Deze bal lijkt op een tennisbal maar er is toch zeker sprake van verschil. Een padelbal heeft immers een lagere atmosferische druk waardoor deze veel minder snelheid heeft dan een tennisbal. Padel is dan ook een sport waar veel minder kracht bij komt kijken dan bij tennis het geval is maar waar tactiek wel een grote rol speelt. Dit betekent in de praktijk dat padel een zeer toegankelijke sport is wat je op iedere niveau en met iedere conditie kunt spelen. Let wel, als je een professionele wedstrijd ziet, zul je merken dat deze sport heel intens kan zijn. 

Padel spelen in Nederland? Er zijn volop mogelijkheden!

Padel is een sport die je dus heel goed kunt beoefenen tijdens de semi-lockdown. Ook in Nederland zijn hier volop mogelijkheden voor. In steeds meer regio’s is er al een padelbaan en gezien het feit dat padel zo sterk in opkomst is, zullen deze sportfaciliteiten op steeds meer plaatsen beschikbaar zijn. Padel is immers de sporttrend van dit moment. Wanna try?