Spelletjes spelen; een alternatief voor FIFA

Spelletjes spelen; een alternatief voor FIFA

Barbecue en bier is hartstikke leuk maar een keer wat anders doen ook. We hebben wat tips voor je zodat je Cluedo en Monopoly kan laten staan. Al blijven deze klassiekers erg prettige manieren om een avond te vullen. Net zoals triviant altijd leuk is en daar kan je nog van leren ook.

Machiavelli (Deluxe)

Een prachtig kaartspel waarmee je jaren kan spelen. Elke ronde kies je een ander karakter met eigen eigenschappen met als doet om als eerste een indrukwekkende stad neer te zetten. In dit spel gaat het om het verzamelen van goud, bluffen, strategie en bouwen. En het tegenwerken van je medespelers. Met uitbreidingen is het spel aan te passen omdat je karakters kan wisselen. Zo is ieder potje weer veel anders.

Throw Throw Burrito

Een idioot spel, een combinatie van kaarten en trefbal. Je scoort punten door setjes te verzamelen maar als je de verkeerde kaart trekt is het tijd voor een burritoduel. Zeker iets wat je niet eerder gespeeld hebt.

Boss Monster: The Dungeon Building Card Game

Een spel om fijn met zijn tweeën te spelen. Dit kaartspel draait om het bouwen van een ouderwetse dungeon. Jouw doel is om de held die jouw dungeon doorkruist te verslaan. Ook dit spel is uit te breiden voor meer afwisseling.

Risk

Iedereen kent Risk. Heb je een lange avond spelletjes spelen op de planning staan dan heb je aan Risk een goede. Verraad, aanvallen en bondgenoten, alles om de wereld te veroveren. Een spel wat niet mag missen in een spelletjes kast. Al jaren spelen jong en oud dit spel waarbij ieder potje weer anders uitpakt.

Bang!

Duelleren zoals in het wilde westen. Boeven tegen de sheriff en de sheriff wordt ondersteund door geheime hulp-sheriffs. Maar er is een verrader in jullie midden met een verborgen agenda. Iedereen heeft een eigen rol en je weet nooit wie je moet neerschieten. Je moet ontdekken wie wie is én je eigen identiteit verborgen houden voor de anderen. Hoe meer mensen er mee doen hoe groter de chaos.

Perudo

Een lekker simpel dobbelspel waarbij er geen urenlange voorbereidingen nodig zijn. Zet je pokerface op want bluffen is van belang. Een beker een dobbelstenen zijn nodig om te spelen. Dobbelstenen in de beker, schudden en de beker omkeren. Kijk wat je op tafel hebt liggen en schat in wat de rest heeft.

Stef Stuntpiloot

Eigenlijk is dit een kinderspel maar het staat ook garant voor een avond vol lol en is uitermate geschikt als drankspel. Bescherm je kippen tegen de vliegende piloot en probeer de kippen van de tegenstanders van de leg te krijgen.

Opties genoeg om eens wat anders te doen dan FIFA.