Wat is snorrenwax en waar kan ik het kopen?

Snorrenwax

We hebben, zoals je misschien gezien hebt, al vrij regelmatig over baarden en baardverzorging geschreven. Daarbij zijn de artikelen over snorren en de verzorging van snorren wat achter gebleven. Hoogste tijd dus om hier eens een blog aan te wijden. We kunnen ons namelijk voorstellen dat niet iedereen weet wat snorrenwax is en waar je het kunt kopen. Daar gaan we dus verandering in aanbrengen.

Ook snorren hebben verzorging nodig

Steeds meer mannen laten een snor staan. Soms in combinatie met een baard maar ook vaak alleen de beharing op de bovenlip. De snor is dan ook weer helemaal terug van weg geweest. Is het je echter wel eens opgevallen dat ook een snor de nodige verzorging nodig heeft? Onderhoud je je snor namelijk niet dan zul je zien dat deze een soort eigen leven gaat leiden en zomaar ineens in je eten hangt. Om dit wat ranzige scenario te voorkomen, is het dus zaak om je snor in toom te houden en te verzorgen. Het is belangrijk om de snor regelmatig te kammen, zo nu en dan bij te knippen en regelmatig te voorzien van zogenaamde snorrenwax. Wat dat precies is, vertellen we je hieronder.

Wat is snorrenwax?

Snorrenwax is een verzorgingsproduct speciaal ontwikkeld voor de snor. Dat klinkt natuurlijk een beetje als een open deur maar snorren hebben de neiging om (zelfs veel meer dan bij een baard het geval is), een eigen leven te gaan leiden. Snorharen hebben immers over het algemeen een wat stuggere structuur. Als je dit niet in de gaten houdt en de snor niet op de juiste manier verzorgd met behulp van een goede snorrenwax, groeit het ding alle kanten op. Deze wildgroei is dan helaas in een later stadium ook niet meer te temmen. In dat geval kun je het beste maar helemaal opnieuw beginnen met het kweken van een knappe snor. Waarschijnlijk is dat het laatste wat je wilt dus kun je er maar beter van het begin af aan bovenop zitten. Op deze manier dwing je jou haren om de juiste kant op te groeien met behulp van een goede snorrenwax.

Daarnaast houdt snorrenwax de snor ook gezond. De haren blijven soepel en gevoed. Naarmate je snor namelijk groeit en de haren langer worden, worden ze vatbaar voor beschadiging en breuk. In zo’n geval heb je een hoogwaardige snorrenwax nodig om je snor te voeden en breuk te voorkomen. Snorrenwax is meestal een dikkige pommade op basis van bijenwas die vooral wordt gebruikt om de snorharen op hun plaats te houden. 

Verschil snor en baard producten

Misschien heb je ook een baard en daar al een hele berg stylingsproducten voor zoals baardolie, baardwax, een baardkam, baardshampoo en ga zo maar even door. Je kunt zelfs een baardverf gebruikten om je gezichtshaar te kleuren. Je zult je dan misschien afvragen of je voor je snor echt een ander product nodig hebt of dat je het ook met baardverzorgingsproducten af kan. Het antwoordt hierop is: Nee, je kunt je snor zeker niet verzorgen met baardverzorgingsproducten en ja, je hebt dus echt een apart product nodig. Het verschil tussen snor en baardproducten zit namelijk in de “hold”. Een snor is, zoals aangegeven, vrij lastig om te temmen in tegenstelling tot een baard. Voor een snor heb je dan ook een wat steviger product nodig om een goede hold te creëren dan je bij een baard nodig hebt. Veel producten zijn gemaakt om je baard te verzorgen en minder om je snor in model te houden. Snorrenwax is daarentegen wél speciaal gemaakt om de snor de hele dag in een bepaalde stand te fixeren.

Waar is snorwax te koop?

Nu kun je natuurlijk na het lezen van dit blog als een bezetene naar de eerste de beste drogist rennen en kijken of je snorwax te pakken krijgt. We zullen je echter uit de droom helpen. De meeste drogisterijen hebben geen snorwax in het assortiment en hebben ze dat wel dan is het de vraag of het een goede snorrenwax is en of je hier niet vreselijke uitslag van krijgt. Je kunt het beste je snorrenwax online bestellen. Zo weet je zeker dat je een goede snorrenwax besteld, je hoeft er je huis niet voor uit en in negen van de tien gevallen is het vandaag besteld morgen in huis. We hebben hieronder de beste snorrenwax van dit moment voor je op een rijtje gezet. Gemak dient de mens want je keuze wordt nu wel erg gemakkelijk!