De 7 meest aansprekende sneaker trends 2024

Sneaker

Er zijn weinig mensen die géén sneakers in de kast hebben staan. Deze gympen zijn dusdanig populair dat ze gerust gezien kunnen worden als één van de meest populaire fashion items die we kennen. Sneakers zijn zeker ook heren schoenen. Veel mannen zijn zelfs sneaker verzamelaars! Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen op de markt van deze modegevoelige schoen. Wil jij up-to-date blijven? Check dan nu deze 7 meest aansprekende sneaker trends 2024!

Hoe komt de sneaker aan zijn naam?

Veel mensen vragen zich af hoe de naam “sneaker” ontstaan is. Hiervoor moeten we een blik werpen in de lange geschiedenis van deze schoen. We moeten terug naar 1865. De welgestelden in die tijd vermaakten zich graag met een spelletje dat veel weg heeft van het golf zoals wij dat nu kennen. Om dit spelletje (Croquet) goed te kunnen beoefenen, moest er een gemakkelijke schoen worden ontwikkeld. Dit werd een hooggesloten schoen met een rubberen zool en een canvas bovenwerk dat vast kon worden gemaakt met veters. Hiermee was de introductie van de sportschoen (de gymp) een feit.

De naam sneaker refereert aan de rubberen zool. Hiermee kun je geruisloos naar een tegenstander op een sportveld “sneaken”. De populariteit van de hooggesloten sportschoen nam een vlucht in de jaren 70 toen het bedrijf Converse de welbekende All Star voor het eerst op de markt bracht. De inmiddels betaalbare witte sneaker werd hiermee een verzamelobject want Converse bracht de All Star in een veelzijdigheid aan kleurstellingen op de markt. De populariteit van de sneaker groeide sterk doordat diverse grote merken (zoals Nike met de Air Jordan) zich richtten op het op de markt brengen van lederen sneakers. In die tijd (vanaf de jaren 80) waren er veel subculturen (rappers, hip hoppers, rockers, skaters en sporters) die allemaal een eigen fashion style hadden maar één duidelijke overeenkomst hadden: de liefde voor sneakers heren schoenen.

Waarom het dragen van sneakers zo populair is

Ook tegenwoordig is het dragen van sneakers als heren schoenen nog altijd enorm populair. De schoen heeft het rebelse imago achter zich gelaten en is een volwassen “outfit afmaker” geworden. Het zijn schoenen die je eigenlijk altijd kunt dragen. Dit komt uiteraard mede doordat je zo enorm veel keuze hebt in sneakers. Je kunt kiezen voor rustige-, opvallende-, futuristische- of retro sneakers waardoor je eindeloze combinatiemogelijkheden hebt. Voor iedere gelegenheid heb je een geschikte sneaker zoals nette leren sneakers voor op kantoor, trendy sneakers voor naar het strand, stoere witte sneakers voor op de boot en uiteraard de schoenen om mee te sporten. Je zou het oorspronkelijke doel van deze schoen bijna vergeten.

Een andere belangrijke reden waarom we zo graag sneakers dragen als heren schoenen, is het comfort van de schoen. Sneakers voelen als pantoffels. Doordat deze schoenen zo flexibel zijn, voel je bijna niet dat je ze aan hebt. Daarbij zijn de schoenen dusdanig vormgegeven dat je tenen niet klem komen te zitten. De dikke en stroeve zool zorgt er niet alleen voor dat je stevig op de grond staat maar ook voor een goede schokabsorptie tijdens het lopen. Daarnaast kun je de veters van de sneakers zo strak aansluiten als je wilt. Zo voorkom je dat je gaat schuiven in de schoen en er blaren ontstaan. 

Dit zijn de sneaker trends 2024

Sneakers zijn vandaag de dag hot and happening. Iedereen heeft wel een paar sneakers in de kast. Logisch want sneakers passen zo goed als bij iedere outfit. De kans is groot dat je dan ook meerdere paren in de kast hebt staan maar welke sneakers moet je hebben om bij te blijven met de huidige “sneaker fashion”? Hieronder zetten we de 7 meest aansprekende sneaker trends 2024 voor je op een rijtje. Om de keuze nog wat moeilijker te maken…….:

  • Sneakers met de meest felle kleurencombinaties
  • Sneakers met metallic elementen
  • Het dragen van retro sneakers, de oude modellen in een nieuw jasje
  • Exclusieve sneakers van high end schoenenmerken   
  • Sneakers met een transparante zool
  • Sneakers met textuur, i.p.v. leren sneakers nu ook suède of canvas sneakers
  • Het dragen van duurzame- en verantwoord geproduceerde sneakers