Do’s en dont’s bij het scheren van lichaamshaar

Scheren van lichaamshaar

Eén van de meest verwarrende kwesties voor mannen zijn de do’s en don’ts bij het scheren van lichaamshaar. Wat kan je nu precies wel laten staan en van welk haar moet absoluut en zonder enige twijfel verwijderd worden? Dan is er ook nog de kwestie welk haar je moet trimmen en dus gedeeltelijk kunt laten staan en waar moet de tondeuse overheen. Als je het zo leest wordt het er allemaal niet gemakkelijk op. Daarom gaan we je in dit blog alles over de do’s en don’ts bij het scheren van lichaamshaar vertellen.

Okselhaar scheren of trimmen?

Je lichaam is van huis uit op verschillende plaatsen voorzien van haar. Daarom vind je op deze website meerdere artikelen over bijvoorbeeld het verzorgen van je baard en kun je op deze website de expert gids lezen voor de ultieme baardverzorging. Bij sommige mannen groeien slechts een paar haren op bepaalde plekken, bij andere mannen kun je het lichaamshaar meer zien als een vacht. Waar je in vroeger tijden daar weinig tot geen aandacht aan hoefde te besteden (en ook veel vrouwen die harige mat voor lief namen), is dat in de huidige tijd een absolute no go. Mannen zijn een stuk ijdeler geworden en veel vrouwen kunnen gruwen van mannelijk lichaamshaar. Toch is het niet verstandig om als een gladde aal door het leven te gaan aangezien lichaamshaar in veel gevallen ook een functie heeft. Het verzorgen en bijhouden is echter wel een absolute must. Neem bijvoorbeeld je okselhaar. In eerste instantie zou je misschien zeggen, hup tondeuse of scheermes erover en weg ermee. Niets is echter minder waar. Het haar op deze plek heeft een functie en daarnaast verwachten vrouwen ook dat hier wat haar zit. Compleet glad onder je oksels zorgt ervoor dat vrouwen zich afvragen of jij niet wat aan de vrouwelijke kant bent. Je okselhaar scheren is dus een don’t maar erbij lopen met een jungle onder je armen is nou ook niet bepaald aantrekkelijk. Trimmen is dus het devies! Hierdoor ziet je okselhaar er goed verzorgd uit, zweet je minder en slaat niemand achterover van de walm.

Rug scheren of lekker laten staan?

Waarschijnlijk weet je zelf al dat dit zonder twijfel een do is. Niets is walgelijker dan een vacht op je rug. Menige vrouw zal hier flink op af knappen. Verwijderen dus die handel. Aangezien deze plaats niet heel makkelijk te bereiken is, zul je hier een vriend of je partner even lief voor aan moeten kijken maar is dit geen optie dan kun je natuurlijk altijd een salon bezoeken en je rug laten waxen. Kost wat (geld en pijn) maar dan heb je ook (lange tijd) wat.

Wat doen we met schaamhaar?

Zoals gezegd houden vrouwen niet van een vacht dus kun je ervan uit gaan dat dat ook voor down under geldt. De keuze om te scheren of te trimmen ligt volledig bij jou maar zorg dat je deze regio verzorgd. Niets is zo weerzinwekkend als met je harige zaakje iemand de stuipen op het lijf te jagen. Aanpakken dus!

Borsthaar onder handen nemen een Do?

Je hoeft natuurlijk niet als een 12-jarig jochie door het leven te gaan maar als King Kong is ook niet helemaal de bedoeling. Ook hier geldt dus zorg dat je je vacht onder controle hebt. Of je dit doet door je borsthaar volledig weg te scheren of te waxen is aan jou maar een goed trimbeurt op zijn tijd is ook voldoende. Belangrijk is dat je goed verzorgd voor de dag komt. Met andere woorden je borsthaar onder handen nemen is zeker een do! Ben je niet zeker van deze do’s en don’ts? Je lief wil je hier ongetwijfeld graag over adviseren! Heeft zij jou het advies gegeven om je lichaamshaar te trimmen? Ontdek in onze uitgebreide koopgidsen die je elders op onze website vindt wat de beste bodygroomer en het beste scheerapparaat is. Daarnaast is het ook handig om te ontdekken wat de beste neushaartrimmer van dit moment is want neusharen bij een man zijn uiteraard helemaal een absolute don’t!