Roadtrip op naar een concert in hartje Lucca!

In Noordwest-Toscane ligt Lucca, een ommuurd stadje op een half uurtje rijden van Pisa. Daar, op een klein plein midden in het centrum, treden jaarlijks de groten der aarde op. Rag’n’Bone Man, Macklemore & Ryan Lewis, Green Day, Queens Of The Stone Age, ze hebben er allemaal al eens gespeeld op afzonderlijke concertavonden onder de verzamelnaam Lucca Summer Festival. Leuk ideetje voor een roadtrip?

Met de auto naar Toscane

Het is een rit van in totaal 12, 13 uur en buiten Lucca is ook van alles te doen. Toscane is een populaire vakantieplek. Het hoogtepunt wordt het concert dat je gaat bezoeken, maar de reis is minstens zo leuk als de bestemming. Tref de nodige voorbereidingen: trakteer je auto op een grote beurt, vergelijk om geld uit te sparen nog eens de verschillende aanbieders van autoverzekeringen, koop een vignet om door Zwitserland te kunnen koersen en zorg voor muntgeld voor de tolwegen in Italië. Via Zwitserland ben je er het snelst. Een overnachting ter hoogte van Basel is aan te raden, of je moet zin hebben het sturen af te wisselen. Onderweg genieten is echter ook belangrijk, er valt genoeg te zien. De Alpen alleen al!

Geschiedenis Lucca Summer Festival

Vergeet vooral niet je tickets voor het concert te kopen! Het woord ‘festival’ in de naam is verwarrend omdat het geen weekend met honderden acts betreft zoals je van Pinkpop of Lowlands gewend bent, maar een verzameling zomerse concerten waarvoor apart tickets verkrijgbaar zijn. Hou de website van Lucca Summer Festival in de gaten voor aankondigingen van artiesten. Er speelt vast wel een band of act die jij en al je vrienden kunnen waarderen, maar de setting van het concert speelt zo’n grote rol dat het uiteindelijk niet zo veel uitmaakt wie er optreedt. Het podium staat namelijk middenin het eeuwenoude, ommuurde Lucca en dat ziet er ‘s avonds fantastisch uit. Een blik op de geschiedenis van het festival leert dat de allergrootsten der aarde graag naar dit piepkleine pleintje komen. Van Erykah Badu tot Robbie Williams en van Oasis tot Stevie Wonder. Voor elk wat wils, elk jaar weer. En tip: check uiteraard ook even of concerten doorgaan en alweer zijn ingepland.

La dolce vita

Lucca en de rest van Toscane zijn op zich al een idyllische plek en dat ervaar je wanneer je door de knalgroene heuvels rijdt, door de straatjes van de Etruskische stadjes slentert en van de beroemde keuken geniet. Voor vriendengroepen, senioren, gezinnen en stelletjes is het de ideale vakantiebestemming. Zon, zee, cultuur, natuur en lekker eten en drinken. Misschien ben je al eens met vrienden op stedentrip geweest in Rome, dan weet je dat genieten hier tot kunst verheven wordt. Laat staan als je een fijn concert meepikt!