5 redenen waarom seksspeeltjes je intieme relatie kunnen versterken

redenen voor seksspeeltjes

Op het gebruik van sexspeeltjes heerst altijd een beetje een taboe maar veel mensen hebben hier zeker wel interesse in. Jij ook blijkbaar, anders heb je deze blog niet aangeklikt. Wist jij dat sexspeeltjes zelfs je intieme relatie kunnen versterken? In dit artikel geven we je inzicht waarom het helemaal niet gek is om bij je lief over het gebruik van seksspeeltjes te beginnen. Je moet alleen even je moed bij elkaar rapen maar dat komt wel goed als je weet wat het je brengt……

Wel of niet over sekspeeltjes beginnen?

Het taboe op sekspeeltjes is ontstaan omdat deze toys het imago hebben dat ze alleen maar worden gebruikt door eenzame mensen die op intiem gebied iets tekort komen. Dit is echter al lang niet meer het geval! Veel moderne stellen vinden het heerlijk om met behulp van seksspeeltjes een nieuwe dimensie aan hun sexleven toe te voegen. 

Het is dus niet voor niets dat je in diverse winkels en online shops als Bol.com terecht kunt voor een veelzijdig assortiment op dit gebied. De keuze tussen wel of niet over sekspeeltjes beginnen is dus een no-brainer. De vraag is wel wie van de partners zich als eerste bloot durft te geven een het onderwerp ter sprake brengt. Daarnaast is het altijd even spannend om te ontdekken hoe je partner op dit voorstel reageert. Als je deze onderstaande 5 redenen om bij je lief te beginnen over sexspeeltjes doorneemt, zal al je angst en andere tegenwerpingen om dit niet te doen snel weggenomen zijn! 

5 redenen om bij je lief te beginnen over sexspeeltjes

  • Reden 1: Seksspeeltjes dragen bij aan meer spannende ervaringen in de slaapkamer als jullie hier open-minded zijn. Nogmaals: het geeft een extra dimensie aan je seksleven. Er kan een hele wereld voor jullie opengaan op dit gebied. Een routine wordt doorbroken.
  • Reden 2: Door het gebruik van sekspeeltjes is de kans groot dat beide partners makkelijker tot een orgasme kunnen komen. Het “faken” behoort hiermee tot de verleden tijd. Daarnaast is het een middel om de zin in sex te stimuleren en andere problemen bij het vrijen weg te nemen.
  • Reden 3: De prestatiedruk wordt minder. Iedere man of vrouw heeft wel eens dat het net even niet lukt, als gevolg door stress en vermoeidheid waaruit een vorm van faalangst kan ontstaan… Dat is heel normaal maar je wilt je lief uiteraard niet teleurstellen. Een goede reden dus om over sekspeeltjes te beginnen op een niet-seksueel moment.
  • Reden 4: Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat een goede vrijpartij de beste manier is om te ontstressen. Dit komt doordat endorfine (ook wel bekend als het “gelukshormoon” in je lichaam vrijkomt. dit werkt ontspannend en stress verlagend. Dat seksspeeltjes een belangrijke bijdrage leveren aan een goede vrijpartij komt dan prima uit…
  • Reden 5: Seksspeeltjes dragen bij aan het makkelijker communiceren over je wensen, verlangens en je fantasieën. Je creëert dus meer intimiteit tot elkaar. Het Als je in het verleden moeite hebt gehad om met je partner je seksuele verlangens te bespreken zal daar nu verandering in komen.    

Wie trekt de stoute schoenen aan en begint over het gebruik van een sekspeeltje? 

Het is dus even de stoute schoenen aantrekken om het onderwerp sekspeeltjes met je lief te bespreken maar het komt meer dan eens voor dat het blijkt dat je lief zelf ook wel eens op dit soort pagina’s op de bol.com heeft geklikt. Wie trekt de stoute schoenen aan en begint over het gebruik van een sekspeeltje? Wie de moedigste van jullie twee ook is, geniet er samen van!