Beste pomade voor mannen; gebruik, kopen en tips!

Pomade voor mannen

Voor veel mannen is pomade hét ideale haarstyling product. Dat is volkomen logisch. Je haar krijgt hierdoor een mooie glans, het droogt niet uit en (dat is uiteraard het belangrijkste), je haar blijft door het gebruik van een goede pomade uitstekend in model. De vraag is uiteraard wat de beste pomade voor mannen is die je kunt krijgen. Daarom duiken we in deze blog wat dieper in het steeds groter wordende aanbod in pomades voor mannen. Ontdek hier hoe je dit product het beste kunt gebruiken, waar je het kunt kopen en doe je voordeel met alle andere praktische tips die we hieronder met je delen.

Wat is de beste pomade voor mannen? Top 10

Pomade is zowel in de winkels als online volop verkrijgbaar. Als je je hierin verdiept zul je al snel ontdekken dat je volop keuze hebt op dit gebied. Wat is de beste pomade voor mannen? Hieronder geven we je een aantal suggesties waarbij we ons hebben laten inspireren door de lijstjes die de gespecialiseerde aanbieders hebben opgesteld. Als je de keuze maakt voor de onderstaande artikelen, kun je erop vertrouwen dat je de keuze maakt voor een van de beste pomade voor mannen:


3 keer de beste pomade voor mannen van 2024 uitgelicht:

Uppercut Deluxe Pomade 100g

De Uppercut Deluxe Pomade is een haarproduct dat speciaal is ontwikkeld voor mannen. Het is een stylingpomade in een handige pot van 100 gram. Met deze pomade kun je gemakkelijk je haar stylen en de gewenste look creëren. Het product heeft een sterke hold, wat betekent dat je kapsel de hele dag goed blijft zitten, zelfs bij weer en wind. De pomade is geschikt voor verschillende haartypes en kan gebruikt worden voor zowel kort als lang haar.

Het gebruik van de Uppercut Deluxe Pomade is eenvoudig. Neem een kleine hoeveelheid van het product en wrijf het tussen je handpalmen om het te verwarmen. Vervolgens verdeel je de pomade gelijkmatig door je haar en style je het zoals gewenst. De pomade heeft een lichte glans, waardoor je haar er verzorgd en gezond uitziet.

Met de Uppercut Deluxe Pomade krijg je de controle over je kapsel en kun je elke gewenste stijl bereiken. Of je nu gaat voor een strakke scheiding, een stoere kuif of een nonchalante look, deze pomade biedt de perfecte hold en glans.

Bestel de Uppercut Deluxe Pomade 100g voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:


Reuzel Extreme Hold Matte Pomade

De Reuzel Holland’s Finest Pomade is een stevig fixerende pomade op waterbasis die perfect is voor het stylen en fixeren van je haar. Deze zwarte pomade, verkrijgbaar in een handige pot van 113 gram, biedt een sterke hold en een glanzende afwerking. Met deze pomade kun je eenvoudig je haar in het gewenste model brengen en het de hele dag op zijn plaats houden.

Wat deze pomade bijzonder maakt, is dat hij op waterbasis is. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt uitwassen zonder residu achter te laten. Daarnaast heeft de Reuzel Holland’s Finest Pomade een aangename geur die niet overheersend is.

Of je nu een klassieke pompadour wilt creëren of je haar gewoon netjes wilt stylen, deze pomade is een betrouwbare keuze. De stevige hold zorgt ervoor dat je haar goed blijft zitten, terwijl de waterbasis ervoor zorgt dat het gemakkelijk uit te wassen is. Met de Reuzel Holland’s Finest Pomade kun je genieten van een professionele stylingervaring en een verzorgde uitstraling de hele dag door.

Bestel de Reuzel Extreme Hold Matte Pomade voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:


Suavecito Pomade firme hold

De Suavecito Pomade Firme Hold is een haarproduct dat je kunt vinden op Bol.com. Het is een pomade met een stevige hold die je haar de hele dag in model houdt. Deze pomade is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het product wordt geleverd in een handige pot van 113 gram.

De Suavecito Pomade Firme Hold is gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor een gladde en glanzende afwerking. Het heeft een sterke fixatie, waardoor je haar de hele dag perfect blijft zitten, zelfs bij warm weer of activiteiten zoals sporten.

Deze pomade is geschikt voor verschillende haarstijlen, van klassiek tot modern. Het is ook geschikt voor verschillende haartypes, zoals kort, lang, dik of dun haar. De pomade kan eenvoudig worden uitgespoeld met water.

Met de Suavecito Pomade Firme Hold hoef je je geen zorgen te maken over je haarstijl gedurende de dag. Het biedt een betrouwbare fixatie en een professionele look, en is gemakkelijk verkrijgbaar.

Bestel de Suavecito Pomade firme hold voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:


Wat is pomade?

Als je jezelf afvraagt wat pomade is, ben je niet de enige. Er zijn veel mannen die dit niet weten. Als je namelijk bij bijvoorbeeld het Kruidvat voor het haarverzorging schap staat, hangt er geen bordje met de tekst “nieuw” bij. Het product wordt al tientallen jaren gebruikt maar werd oorspronkelijk verkocht als haarvet. In het verre verleden werd hiervoor berenvet gebruikt. Dit was uiteraard een schaars product waardoor alleen de echt welgestelden het zich konden veroorloven om dit product te gebruiken en er netjes bij te lopen. 

In de negentiende eeuw werd er varkensvet (reuzel), petrolatum (olie) of bijenwas gebruikt als basis voor pomades. Hierdoor werd dit product goedkoper en dus toegankelijker voor “het gewone volk”. Iedereen kreeg nu de mogelijkheid om zijn of haar vetkuif tot in de puntjes bij te werken.

Back to basic als je pomade als haarstylingproduct gebruikt?

Als je denkt aan glanzende vette kapsels, denk je al snel aan de tijd waarin Elvis Presley zeer populair was. Hij was een van de iconen die inderdaad pomade gebruikte om zijn karakteristieke kapsel vorm te geven. Hierdoor werd dit product ook zeer veel door anderen gebruikt. Haarvet was in die tijd hét product dat je moest hebben om erbij te horen!

Het is zeker niet het geval dat je back to basic gaat als je dit haarstylingproduct gebruikt. Het product is immers weer helemaal terug van (nooit helemaal) weggeweest. Dit komt voornamelijk door de introductie van nieuwe soorten. De ruimte in het schap wat bij de Kruidvat moet worden vrijgemaakt voor dit item is veel groter dan in het verleden het geval is.

Voordelen van het gebruik van pomade om je haar te stylen

Dat het gebruik van pomade om je haar te stylen aan een sterke comeback bezig is, is goed te verklaren. Door het gebruik hiervan zorg je ervoor dat je haar niet zo sterk zal uitdrogen als bij de meeste gels en haarsprays het geval is. Pomade wordt niet hard. Hierdoor blijft je hoofdhuid in betere conditie. Daarnaast kun je de meest uiteenlopende kapsels creëren door dit product te gebruiken. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van dit product om je haar te stylen is de langdurige hold. Waar de werking van een gel of haarspray wel eens uitgewerkt kan raken, hoef je je7 hierover geen zorgen te maken als je pomade gebruikt. Zelfs een onverwacht buitje regen onderweg of de invloed van een herfststorm zorgt niet voor een “bad hair day”. Je kunt je kapsel eenvoudig restylen.

Verschillende soorten pomades voor mannen

Je kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende soorten pomades voor mannen. De authentieke pomade is een styling product op basis van olie of vet. Door een regenbui of door het douchen zal het vet niet uit je haar spoelen. Dit voordeel is ook direct het nadeel want deze pomade is erg lastig uit je haar te wassen. 

Als alternatief hiervoor is een pomade op waterbasis ontwikkeld. Dit product lijkt op een combinatie met gel. Hierdoor word je haar wel iets droger. Deze versie doet niet of nauwelijks onder van het oorspronkelijke product. Ook met betrekking tot de “hold- en shine factoren” komen de pomades op water en oliebasis behoorlijk met elkaar overeen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een reuzel high sheen waardoor je haar een mooie donkere glans krijgt maar producten op waterbasis hebben van zichzelf een hogere shine dan producten op basis van olie. Als je haar wat dunner wordt, is een pomade op vetbasis een betere keuze. Dit product zal je haar wat meer bij elkaar brengen waardoor kalere plekken meer geaccentueerd worden. 

Als je de verschillende soorten pomades voor mannen met elkaar vergelijkt om een geschikt haarverzorgingsproduct te kopen, let dan ook op de sterktes. Net als andere haarstylingsproducten kun je een pomade van een verschillende sterkte gebruiken. De “hold van een pomade” is een indicatie hoelang het haar in model blijft. In dat geval is een product op oliebasis een betere keuze dan een product op waterbasis. 

Tips hoe je pomade het beste kunt aanbrengen

De gewenste look is bepalend of je pomade aan moet brengen op droog (of handdoek droog) of vochtig haar. Voor een wetlook kies je uiteraard voor de laatstgenoemde optie. Voor een mattere uitstraling moet je haar droger zijn. Je hebt maar een klein beetje pomade nodig om de gewenste uitstraling te creëren. Verdeel het stylingproduct over je handpalmen om het gelijkmatig over je haar te kunnen verdelen. Daarnaast wordt het product hierdoor iets warmer, waardoor het aanbrengen veel makkelijker gaat. Het is raadzaam om hierbij te beginnen bij je haarpunten dus aan de bovenkant (voor een betere verdeling) en niet zoals je snel geneigd bent aan de voorkant waardoor op die plaats de meeste pomade zal terechtkomen. Na het aanbrengen kun je het haar in het gewenste model kammen of borstelen en loop je er net zo keurig bij als de welgestelde heren van weleer.