Waarom je de Playstation 5 moet pre-orderen

Playstation 5

De echte liefhebbers zijn de dagen al aan het aftellen. Eind van het jaar verschijnt de Playstation 5 op de markt. Wil jij tijdens de feestdagen genieten van de nieuwste game experience? Dan moet je de Playstation 5 pre-orderen. De interesse in de PS5 is groot en dat is meer dan logisch!

Wat kun je verwachten van de PS5?

Voor veel game liefhebbers is het een absolute no-brainer. Zij willen de Playstation 5 absoluut direct in hun bezit hebben!

Waarom zoveel ophef hierover?

Laten we ons leiden door de marketingtaal (”Play Has No Limits”) van Sony?

Nee, dat is niet het geval want als je je al verdiept hebt in de PS5 weet je dat je er heel veel van kunt verwachten. De Playstation 5 zorgt voor een nieuwe game beleving. Vooral op gebied van grafische kracht en audio lijkt er een nieuw tijdperk in het gamen te zijn aangebroken.

Hoe ziet de next gen game beleving eruit?

Als je de PS5 en met zijn voorganger de PS4 vergelijkt, Ontdek je een next gen game beleving. Er is geen sprake van een doorontwikkeling maar van de overtreffende trap. Er is op gebied van SSD, de hardwarematige ray-tracing en 3D audio technologie een zeer grote stap voorwaarts gemaakt waardoor de Playstation 5 een absolute gamechanger is. Dit komt onder andere tot uiting als je een regenbui hoort. Er is hierbij niet meer sprake van één geluid dat constant hoorbaar is maar je hoort de regendruppels afzonderlijk vallen. 

Ook de grafische kracht van de console is enorm verbeterd. De PS5 console kan een 8K resolutie ondersteunen door het gebruik van de nieuwste “Ray Tracking” technieken. Dit komt tot uiting in een zeer realistische beeldvorming van de games. De manier waarop zonlicht in de games op objecten valt en weerkaatst is fascinerend om te zien. 

De PS5 controller draagt zeker bij aan een meeslepende game ervaring. Je krijgt een zeer realistische feedback waardoor je bijvoorbeeld zonder naar het scherm te kijken weet of je als Max Verstappen op het asfalt rijdt of op het gras of in de grindbak terecht bent gekomen.

Is het de moeite waard om de PS5 te pre-orderen?

Als je een liefhebber bent van gamen is het pre-orderen van de PS5 zeker een goede keuze. Er zijn zeer veel exclusieve en interessante Playstation 5 games aangekondigd, iets wat we in ons enthousiasme bijna vergeten te benoemen. In het PS5 artikel op Technika10 staat een opsomming welke titels al zijn aangekondigd. Daarnaast is het goed te weten dat de Sony Playstation 5 backwards compatible is met de Playstation 4. Je kunt je PS4 games dus spelen op de PS5. 

Een andere goede reden om de Playstation 5 alvast te pre-orderen is dat niet alleen wij enthousiast zijn over de PS5. Hoe meer Sony het doek van de console afhaalt en hierover onthult, hoe meer interesse er is. De vraag is echter of de Playstation 5 al voldoende beschikbaar is om iedereen al direct van deze console te voorzien. Het is dan ook de vraag of deze console voor de feestdagen in de fysieke winkels verkrijgbaar zal zijn. Wil jij het liefst tijdens de komende feestdagen je mancave in kruipen om te genieten van de nieuwe game experience? Dan weet je wat je te doen staat!