Origineel daten? Lees hier hoe

Origineel daten Lees hier hoe

Om een beetje indruk te maken op je date is een originele date wel handig. Iedereen kan verzinnen om lekker een hapje te gaan eten dus daarom hebben wij vrouwen gevraagd waarmee we hen nou kunnen verrassen. En wij delen onze bevinden graag met je zodat jij (punten) kan scoren. Graag gedaan.

Tijd voor actie

Een date waarbij je samen iets onderneemt scoort hoog. Een potje poolen. De activiteit breekt het ijs, je hebt meteen wat om over te keuvelen en wat om handen. Daarna kan je altijd nog kijken hoe het verder loopt. Of niet. Midgetgolf, kleiduiven schieten, lasergamen, karten of klimmen, zelfde idee.

Cultureel doen

Iets doen wat voor jullie beiden nieuw is werkt ook. Een neutrale date, op neutraal terrein. Samen pottenbakken bijvoorbeeld, of een cocktailworkshop. Niemand heeft een voordeel ten opzichte van de ander dus je staat samen voor lul. Musea zijn ook iets om samen te ontdekken, je hebt dan in ieder geval iets om over te praten. Toch? Of een dansles, linedancing? Een concert of voorstelling kan behoorlijk aan de prijs zijn, maar kijk eens in de buurt of er ergens iets optreedt waar je nog nooit van gehoord hebt. Misschien blijken jullie wel enorme fans te zijn van niet rijmende poëzie. Of niet.

Old skool

Een filmpje pakken samen is synoniem voor een date, maar dat is uiteraard wel te upgraden. Een drive inn bioscoop bezoeken, of beter nog een openlucht bioscoop in je eigen achtertuin met haar lievelingsfilm. Hoe meer moeite je in een date stopt hoe specialer de date zich voelt. Uitgebreid haar lievelingsgerecht voor haar klaarmaken scoort ook goed, dit zijn echter wel meer dates voor als je elkaar wat beter kent.

Minidate

Een wat meer laagdrempelige date is voorstellen om samen de hond uit te laten, of een kop koffie te doen in de pauze. Een korte bezigheid om kennis te maken zonder meteen een hele avond met elkaar opgescheept te zitten.

Moeite loont

Uiteindelijk gaat het erom dat je moeite doet en dat dat ook merkbaar is. Wil je toch wat gaan eten, kom dan met een goed verhaal of een originele locatie. Heeft ze je ooit verteld wat ze altijd met haar oma at? Studeerde ze in Spanje en mist ze tapas? Dat soort dingen. Of probeer nieuwe hotspots uit, ga picknicken! Je hoeft niet te overdrijven kenbaar maken dat je dingen onthoudt en de moeite wil doen om haar speciaal te laten voelen zijn de kern van een mooie date.

Safety first

Een van de dames merkte op, de date moet wel veilig voelen. En dat is uiteraard een ontzettend belangrijk punt. Je kan met allerbeste bedoelingen een eerste dat in een hutje op de hei plannen maar dat kan een verkeerd signaal afgeven, pervert alert bijvoorbeeld. Het is een belangrijk uitgangspunt zorg ervoor dat je date op haar gemak is. Afhankelijk van wat je allemaal van haar weet is het wel zo fijn om daar rekening mee te houden. Een schaaldieren allergie en visrestaurant zijn niet echt een combi, of attent. Zo weet ze zeker dat je niet luistert.