5 onmisbare gezichtsverzorging tips voor mannen met een vette huid

gezichtsverzorging

Op een vette huid zit je als man absoluut niet te wachten. Een vette huid laat je gezicht namelijk glimmen als een pas gewassen auto en is al van verre zichtbaar. Een absolute no go dus. Daarnaast is een vette huid extreem gevoelig voor puistjes en andere oneffenheden waardoor je er niet knapper op wordt. Hoogste tijd dus om 5 onmisbare gezichtsverzorging tips voor mannen met een vette huid met je te delen.

Waardoor heb je een vette huid?

Dat mannen vaker een vette huid hebben dan vrouwen is een gegeven feit. Testosteron is hier de boosdoener. Dit zorgt er namelijk voor dat de talgproductie aangestuurd wordt. Mannen hebben meer testosteron dan vrouwen en dus wordt er meer talg geproduceerd wat leidt tot een vette huid en onzuiverheden. Daarnaast hebben mannen vaak grotere poriën dan vrouwen waardoor er ook meer vet, vuil en andere viezigheid op je huid blijft zitten. Hoogste tijd dus voor onze gezichtsverzorging tips zodat jij straks ook weer fris en fruitig voor de dag kunt komen.

Reinig je huid

Het reinigen van je huid is van essentieel belang als je last hebt van een vette huid. Doe je dat namelijk niet of niet dagelijks dan blijft vuil, zweet en overtallig talg achter op de huid en zorgt het er voor dat je huid nog vetter wordt. Het beste is om je huid twee keer per dag (‘s ochtend en ‘s avonds) te reinigen met een goede face wash. Zorg er wel voor dat deze face wash speciaal geschikt is voor mannen met een vette huid. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid niet uitdroogt. Het gebruik van zeep is bijvoorbeeld geen goed idee aangezien dit verzorgingsproduct je huid in no time omtovert tot een woestijnlandschap.

Let op je voeding

Het zal je misschien verbazen maar je kunt je vette huid zeer goed in toom houden door de juiste voeding. Nu krijg je echt niet meteen puistjes van een keertje wat vetter eten maar er zijn zeker wel voedingsstoffen die bijdragen aan een vette huid. Het is dus zaak om daar niet te veel van binnen te krijgen. Eet dus zo veel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen en pas op met vlees en zuivelproducten. Dit kan naast vet namelijk ook hormonen bevatten die ervoor zorgen dat je huid nog vetter wordt dan deze normaal gesproken al is.

Pas op met stylingproducten

Misschien ontstaat er een frons in je gezicht bij het lezen van deze gezichtsverzorging tip, maar stylingsproducten kunnen zeker bijdragen aan een vette gezichtshuid. Zeker als je wat langer haar hebt kan het gebeuren dat hierdoor stylingproducten achter blijven op je huid. Ook als je ’s ochtends flink spuit met haarlak, een pre styler of een ander product kan er een gedeelte hiervan op je gezicht terecht komen in plaats van in je haar. Waarschijnlijk valt het je niet eens op maar ongemerkt blijft er zo toch een vettig laagje op je gezicht achter waar vuil en viezigheid zich graag en gemakkelijk aan hecht. Je poriën raken verstopt en puistjes liggen op de loer.

Gebruik een dagcrème

Misschien klinkt het gebruik van een dagcrème je een beetje typisch in de oren maar als je last hebt van een vette huid wil je er alles aan doen om te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Als je namelijk je huid alleen maar zou reinigen, droogt je huid uit. Hierdoor worden je talgklieren alleen maar getriggerd om nóg meer talg te produceren om deze uitdroging tegen te gaan. Eigenlijk creëer je zo alleen maar een averechts effect. Gebruik dus altijd een dagcrème voor mannen nadat je ’s ochtends je gezicht gereinigd hebt.

Verklein en sluit je poriën

Last but not least wil je proberen om je poriën zo veel mogelijk te verkleinen en te sluiten zodat er geen overtollig vet en viezigheden in kunnen gaan zitten. Voor dit klusje kun je het beste een citroen gebruiken. Het zuur uit de citroen zorgt immers voor het verkleinen van de poriën. Daarnaast hebben citroenen ook nog eens een vet absorberende- én antibacteriële eigenschappen die zowel een vette huid als acne helpen te voorkomen. Smeer dit wondermiddeltje dus een aantal keer per week op je huid, laat het een beetje intrekken en spoel het daarna af met schoon water.

Een vette gezichtshuid verzorgen wordt een piece of cake

Hoewel het hebben van een vette huid zeker geen pretje is, zijn we er van overtuigd dat ook jij met deze 5 gezichtsverzorging tips voor mannen met een vette huid weer fris en fruitig voor de dag komt. Acne, puistjes en andere onzuiverheden zijn hiermee verleden tijd en je huid straalt als nooit tevoren. Op een goede manier dan.