Niet alle Nederlandse zwemmers blijken kampioenen

Uit recent onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van sperma de afgelopen jaren achteruit is gegaan. Het is zelfs zo dat de kwaliteit in de afgelopen 40 jaar gehalveerd is. Mocht je van plan zijn je partner te bezwangeren dan kan dat nog wel een lastig worden als je kleine vriendjes liggen te slapen. Daarom hebben we wat manieren om een rijtje gezet om de kwaliteit van jouw zwemmers ook op olympisch niveau te krijgen. De bijdragen van mannen aan een zwangerschap is niet per se veel maar redelijk essentieel.

Niet roken

Mannen die roken hebben minder zaadcellen dan mannen die niet roken. Hoe minder zaadcellen hoe minder kans dat je raak schiet, dat is gewoon een simpele rekensom. Daarnaast is stoppen met roken ook wel een idee als je je kind lang mee wil maken.

Alcohol en drugs

Heel verrassend hebben deze twee vrienden dezelfde invloed op je sperma als roken. Mannen die regelmatig drinken of drugsgebruiken maken minder cellen aan en de cellen die ze aanmaken zijn van mindere kwaliteit dan wanneer men deze stoffen links laat liggen.

Warme ballen

35 graden is de optimale temperatuur voor de productie van goed zaad, je lichaam is als het goed is 37 graden dus daarom hangen je ballen buiten boord. Om ervoor te zorgen dat deze units niet te warm worden wordt het dragen van strak ondergoed afgeraden. Ook een zitten beroep warmt de boel behoorlijk op. Een saunabezoek of warm bad idem dito. Andersom zijn er mannen die voor een sauna of warm bad kiezen om de kans om iemand per ongeluk zwanger te maken te verkleinen.

Gezonde levensstijl

Aangezien je lichaam het zaad produceert is het logisch dat een gezond lichaam eerder gezonde cellen voortbrengt dan een ongezond lichaam. Het is daarom aan te raden om voldoende te bewegen en goed op je voeding te letten. Vitamine C en zink zijn belangrijk voor de productie van sperma, dit haal je uit verse groente en fruit, vis en vlees. Stress kan je het beste vermijden.

Snotneus

Een druiper is slecht nieuws, maar een druipende neus blijkt dat ook te zijn. Als je als man de mannengriep overleeft duurt het even voordat je zaad ook weer optimaal is. Het aanmaken van gezond en nieuwe cellen duurt ongeveer 3 maanden.

Timing is everything

Te veel of te weinig zaadlozingen beïnvloeden de kwaliteit van het sperma ook. Als een zaadlozing langer dan 5 dagen geleden is, is dat nadelig voor de kwaliteit, evenals meer dan een zaadlozing per dag. Houd dit dus in je achterhoofd als vrouwlief bevruchten bovenaan je To Do list prijkt.

Een wip in de morgen kan voor babys zorgen

Kijk, een garantie krijg je nooit, maar het is wel bewezen dat sperma het sochtends de meeste zaadcellen bevat. Dus zet je wekker 5 minuten eerder en begin de dag met een lach.