Must see op Netflix: Vikings (nu ook seizoen 6!)

netflix vikings

Wellicht heb je dit al zelf ontdekt in de tijd dat we verplicht “binnen moesten blijven” als gevolg van de uitbraak van het coronavirus maar voor als je het even gemist hebt, de serie Vikings is een must see op Netflix. Vikings een serie die veel mensen aan de buis gekluisterd houden. Dit is een reeks waardoor we weer allemaal weten wat bingewatchen is of hiermee kennis gemaakt hebben.       

Het welkomstcadeau van Netflix

Dat Netflix een zeer groot aanbod heeft aan topseries, dat wisten we al een tijdje. Er zijn echter veel mensen die juist begin 2020 ervoor gekozen hebben om zich te abonneren op deze streamingdienst. De reden is hiervoor is bekend. Het aanbod van de openbare tv zenders is voor veel mensen niet toereikend als je 24/7 binnen moet blijven. Netflix is een prima manier om “je tijd te doden”. als je dit letterlijk wilt nemen, is Vikings jouw serie. De eerste vijf seizoenen (van zo’n 20 afleveringen) van deze serie zijn in één klap (begin 2020) op Netflix geplaatst. Een beter “welkomstcadeau” kon Netflix niet bieden en …… more to come!

Topserie op Netflix: Vikings

De kans is groot dat je tot een paar jaar geleden nog nooit gehoord had van acteurs als Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Alyssa Sutherland, Alex Høgh Andersen, Gustaf Skarsgård en Clive Standen. Dit zijn echter (respectievelijk) Ragnar Lothbrok, Lagertha, Bjorn ironside Lothbrok, Aslaug, Ivar the Boneless, Floki en Rollo uit de historische dramaserie Vikings. Deze Iers-Canadese (waarvan de eerste aflevering in 2013 is opgenomen) is een van de meest bekeken series. Als we een keuze moeten maken voor een topserie op Netflix, Vikings is dan onze aanrader.

Waarom je Vikings zeker moet kijken

Vikings is een vrij harde serie waarbij de ontdekkingsreizen van de Vikings wordt gevisualiseerd. Ragnar Lothbrok speelt hierin de hoofdrol. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor familieleden van Ragnar zoals zijn broer Rollo, zijn vrouw Lagertha, hun zoon Björn en (later in de serie) Ivar the Boneless. Ragnar is een eenvoudige die uitgroeide tot een Scandinavische koning. Ragnar krijgt gedurende de serie meer macht maar je ziet ook dat dit (zeker in die tijd een keerzijde had). Er waren letterlijk meer kapers op de kust en iedere personage lijkt een dubbele agenda te hebben. De strijd om de macht gaat gepaard met rooftochten, oorlogen, moed en verdriet. Daarnaast spelen ook lust, verleidingen, (een gebrek aan) loyaliteit, intriges en niet te vergeten het geloof een belangrijke rol in het leven van de Vikings. 

Wanneer is Vikings seizoen 6 volledig te zien op Netflix?

Het zesde seizoen van de serie (die overigens voor het grootste gedeelte is opgenomen in Ierland, heeft de veelzeggende naam “Valhalla” (de hemel waar volgens de legende alle gestorven legendes heen gaan) meegekregen. Dit lijkt op een bevestiging van de aankondiging die de producenten van Vikings vorig jaar hebben gedaan. Seizoen 6 zal de laatste reeks zijn. Het eerste deel van Vikings seizoen 6 is sinds begin juni te zien op Netflix. Het tweede deel van Vikings seizoen 6 is nu al te zien op de Amerikaanse Netflix. Vikings seizoen 6B zal ongetwijfeld ook op onze Netflix verschijnen maar we moeten nog even geduld hebben……