Alternatieven voor streamingdienst Netflix

Alternatieven voor streamingdienst Netflix

Hartstikke fijn dat Netflix maar als je niet weet wat je zoekt kan het nogal even duren voor dat je de juiste titel aan hebt staan om samen te ‘chillen’. Daarom hebben we wat alternatieven voor je uitgezocht om je gast te verrassen. Qua het aanbod van films en series dan. De rest mag je zelf invullen. Trouwens, als je een VPN, virtual private network, hebt kan je de instellingen aanpassen zodat jouw Netflix aanbod verandert. In ieder land is het aanbod namelijk anders, door dit aan te passen heb je toegang tot bijvoorbeeld het Amerikaanse, meer uitgebreide, aanbod.

Hollands glorie

Videoland is van RTL maar daarmee niet beperkt tot een aanbod van Nederlandse afkomst. In het aanbod zitten ook buitenlandse series en films of documentaires. NLZiet heeft programma’s van NPO, RTL en SBS waarmee er meer Hollands aanbod is. Deze twee diensten kan je gebruiken als je een abonnement hebt. Een gratis alternatief is NPO start. Deze app is gratis te downloaden, eventueel voor een klein maandbedrag uit te breiden naar NPO Start Plus waarmee je aanbod groter is, geen reclame hebt en bijvoorbeeld vooruit kan kijken. Deze drie streaming diensten zijn ideaal als je niets van het Nederlandse aanbod wil missen.

Disney+

Helemaal nieuw is de dienst van Disney. Disney+ heeft het totale aanbod van Disney om uit te kiezen. Films, series noem maar op. Maar deze dienst is niet alleen beperkt tot Disney, ook Marvel, Star Wars en Pixar behoren tot dezelfde eigenaar en daarmee ook tot het aanbod van deze streamingdienst. Disney gaat ook voor exclusieve content en gaat series en films maken die exclusief te zien zullen zijn op deze streamingdienst. Dat Disney daarmee verdwijnt van Netflix moge duidelijk zijn. Momenteel zit deze dienst nog in de testfase in Nederland maar dat duurt niet lang meer.

Amazon Prime Video

Net zoals Netflix haar ‘Originals’ heeft, heeft Amazon Prime Video ook eigen exclusieve content, naast een uitgebreid aanbod van populaire films en series. Amazon Prime heeft geen Nederlands aanbod maar voor klassiekers zoals The Nanny, Two and a Half man, Monk en 30 rock zit je hier gebeiteld. Uiteraard voorzien ze je ook van wat meer moderne content, wees gerust. Deze dienst is ook nog relatief nieuw dus het aanbod groeit nog maar ze hebben een goede start gemaakt.

HBO Max

Deze rebel zorgt al een tijdje voor flink wat onrust, tranen en angst in streaming-land. Waar iedereen stond te juichen dat Friends eindelijk te zien was op Netflix is er nu het verdriet dat HBO Max deze serie weg heeft gekaapt. En welke series volgen? HBO Max is vanwege haar exclusieve rechten op deze en vele andere klassiekers dé concurrent voor de andere diensten. Het is nog niet duidelijk wanneer wij in Nederlands gebruik kunnen maken van de dienst, dus de onzekerheid duurt nog even voort. Maar als het zo ver is dan kan ook jij straks eindelijk mee praten over Game Of Thrones. Of niet.