Netflix ’n Chill

Netflix ’n Chill

Om een avondje Netflix ’n Chill te optimaliseren is een goede unit aan de muur wel een vereiste. Platte TV’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De omschrijvingen staan vol met allerlei verschillend afkortingen en letters. Maar de vraag is wat deze nou eigenlijk betekenen, dus we gingen op onderzoek uit.

Blijvertjes of passanten

De technologie staat niet stil en er komen altijd nieuwe varianten op de markt. En dat is maar goed ook, anders hadden we nog steeds een zwart wit beeld in een apparaat van een halve meter diep. Sommige ontwikkelingen zijn blijvertjes, anderen gaan niet zo lang mee. Een beetje hetzelfde als bij Netflix ’n Chill partners! We hebben gebogen televisies, 3D varianten en slimme schermen. Diameters gaan wel tot ruim anderhalve meter als het niet meer is. Maak maar vast ruimte!

LED

De meeste televisies zijn LED. LED staat voor light emitting diode en dat zijn elektronische halfgeleiderscomponenten.en werkt door middel van vloeibare kristallen in het beeldscherm. De kristallen laten kleuren en licht door of niet, ze werken met mini kleurenfilters. Het licht van de TV is afkomstig uit diodes aan de rand van het scherm of achter de rand. LED TV’s  zijn betrouwbare en goede televisies. Het enige nadeel van deze technologie is dat ze geen zwart weergeven, deze kleur wordt samengesteld uit andere kleuren waardoor het dus niet echt zwart is. Of je daar veel last van hebt is persoonlijk.

OLED

OLED staat voor organic LED, je verwacht dat dit dus nogal op LED lijkt. Er zijn wel wat verschillen te ontdekken tussen OLED en LED. Bij OLED televisies komt het licht van individuele pixels en zwart is hier ook echt zwart, wat bij LED een van de nadelen is. OLED heeft een goede responstijd, een hele snelle waardoor ze dus snel reageren en werken. Daarnaaast zijn OLED schermen echt enorm plat en mega energiezuinig. TV kijken op een groene manier dus terwijl je echt zwart kijkt.

QLED

Om het even makkelijker te maken zijn de voordelen van de OLED televisies de nadelen van de QLED. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Quantum Dot technologie. QLED werkt met nano-kristallen welke microscopisch klein zijn. De kristallen lichten op in een specifieke kleur als daar licht op schijnt. Omdat het gehele kleurenspectrum kan worden gebruikt zijn de kleuren levensechter dan bij de reguliere LED technologie.

Wat is nou de beste?

De keus is aan jou om te bepalen wat het beste bij jou past, het budget speelt hier uiteraard ook een belangrijke rol in. LED is het meest voordelig, daar na QLED en OLED is over het algemeen het meest prijzig. De andere opties van de televisie bepalen uiteraard ook een deel van de prijs. Je hebt nou in iedere geval een idee van wat er allemaal te koop is en als je in de winkel met een verkoper staat te praten kan je nog doen alsof je weet waar je het over hebt ook.