De 5 formule 1 races die je zeker moet zien

formule 1

Het formule 1 seizoen is eindelijk weer van start. De komende maanden kunnen we weer genieten van de strijd tussen de beste autocoureurs van de wereld. Er staan ongeveer 20 races op de kalender. Het leukste is uiteraard om al deze races te volgen maar als dat niet lukt, zijn dit de 5 formule 1 races die je zeker moet zien!

Waarom de formule 1 zo populair is

De Formule 1 wordt steeds populairder in Nederland. Nog nooit keken zoveel mensen naar deze prachtige sport. Uit cijfers van stichting Kijkonderzoek Nederland blijkt dat vorig seizoen (2019) ongeveer 1.060.000 mensen Ziggo sport inschakelen om naar de formule 1 races te kijken. Dit is dus ongeveer 1 op de 17 personen. Uiteraard zijn er ook veel mensen in Nederland die via F1TV de race volgen. De formule 1 is steeds meer het gespreksonderwerp van de dag en verdrukt hiermee de voetbalcompetitie voor een deel. 

Waarom de formule 1 in Nederland zo populair is, is te danken aan één persoon: Max Verstappen. De jonge Nederlander heeft het volk door zijn fantastische resultaten op de banken gekregen. Dit is ook letterlijk het geval want bij iedere race zie je wel een tribune die tot één grote oranje vesting is omgetoverd. Dit is niet alleen op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps het geval maar ook in Australië, Amerika of Abu Dhabi. In 2021 zal dit helemaal het geval zijn als de formule 1 zijn rentree maakt op ons eigen Zandvoortse duinen circuit.  

De meest interessante formule 1 wedstrijden van het seizoen

Uiteraard vormt de grand prix van Nederland voor ons Nederlanders het hoogtepunt van het seizoen. Niets is zo gaaf als de formule 1 bolides over het circuit langs de Noordzeekust te zien racen. De echte formule 1 liefhebber kijkt echter ook verder dan dat. Er staan nog een aantal iconische races op de kalender die je zeker moet zien of als je de mogelijkheid krijgt, zeker eens moet bezoeken. Voor sommige racefans is dit zelfs een must omdat de run op kaartjes voor de Nederlandse GP erg groot is. De race op Zandvoort was zeer snel volledig uitverkocht. Je kunt van de nood een deugd maken door de onderstaande opties in overweging te nemen. Dit zijn volgens ons de 5 meest interessante formule 1 wedstrijden van het seizoen:

  • Monaco, Monte Carlo

In Monte Carlo is inhalen vrijwel onmogelijk maar toch is er sprake van spanning want één klein foutje is genoeg om in de smalle straten de vangrail te raken. Daarnaast is het de moeite waard om de race te bezoeken voor de unieke sfeer, de glitter en de glamour.  

  • Canada, Montreal

Je zult misschien verbaast zijn dat Montreal in dit rijtje staat maar de GP van Canada is nooit saai geweest. Kijk maar eens op YouTube naar de races die in Canada zijn gehouden en je weet precies wat we bedoelen.  

  • Italië, Monza

Monza staat voor passie. Hoewel dit de heilige grond van de Ferrari fans is, wil dit niet zeggen dat je er als fan van Max Verstappen of Lewis Hamilton niet moet komen. Formule 1 is een sport waar de fans met elkaar kunnen genieten, ongeacht je voorkeur.  

  • Singapore, Marina Bay

Marina Bay is ook een stratencircuit waar je in het donker kunt genieten van het spektakel. De race wordt namelijk in de avond gereden. Alleen dat al zorgt voor een unieke sfeer.

  • Abu Dhabi, Yas Marina

Yas Marina is het decor voor de finale van het seizoen. Met de ondergaande zon op de achtergrond wordt hier de strijd beslist. Het vuurwerk en de spetterende shows van de grootste artiesten van dit moment maken het spektakel compleet.