Echte mannen groente die je in je eigen tuin kunt kweken

mannen groente

Echte mannen groente, misschien zul je jezelf afvragen of die bestaan. Dit is echter zeker het geval en het leuke is dat je deze groentes zelf in je tuin kunt kweken. Het is dus zeker de moeite waard om dit artikel even te lezen, ondanks dat je misschien denkt dat je helemaal geen fan bent van groente. 

Je bent wat je eet

Er zijn regelmatig onderzoeken gedaan naar het eetgedrag van mensen. Het resultaat van deze onderzoeken: de meeste mannen zijn echte carnivoren en eten graag vlees. De gemiddelde man steekt het liefst iedere dag zijn barbecue aan en legt er een mooie lap vlees op. De keuze wat we eten is sterk verbonden met onze identiteit. Het eten van vlees associëren we dan ook met mannelijkheid. Het eten van groenten associëren we met vrouwelijkheid. Er is echter wel een verandering op dit gebied zichtbaar. De food-trends van dit jaar maken dit enorm duidelijk.

Waarom wij mannen steeds meer openstaan voor het eten van groenten

Als we de foodtrends van dit jaar nog eens bekijken, zien we heel duidelijk de wens om milieubewuster en gezonder te eten terug. Plantbased en duurzaam dus. Het is een trend die we al de laatste jaren op ons af zien komen. Flexitarisme, vegetarisme of veganisme zijn voedingstrends die niet meer nieuw in onze oren klinken en waar we dus niet meer gek van opkijken. Zelfs wij mannen niet meer. 

Hoe dit tot uiting komt? Heel eenvoudig:

De gemiddelde man legt nog steeds graag een lekker stuk vlees op de BBQ maar we staan ook open voor vegan en……we staan steeds meer open voor het eten van groenten. Daarnaast vinden we het erg interessant om zelfvoorzienend te zijn en te kiezen voor gepersonaliseerde voeding (eten én drinken) om de beleving bij het eten een extra accent te geven. Hoe we dit onder andere doen? Door zelf bier brouwen en een moestuin aan te leggen. Dit doen we uiteraard wel op onze manier want in die groentetuin moet uiteraard wel ruimte vrijgemaakt worden voor echte mannen groente. We geven je hieronder wat voorbeelden welke groente die zeker in aanmerking komen.

Dit zijn de echte mannen groente die je in je eigen tuin kunt kweken

  • Tomaten. Deze groente staat met stip op de eerste plek in dit rijtje.  Het weten van tomaten is immers enorm goed voor de kwaliteit van je sperma. Lycopeen is het stofje dat de tomaat de rode kleur geeft maar ook enorm goed is voor de kwaliteit en de productie van je zaad. Zorg dus dat je de tomaat zaadjes in maart op de meest zonnige plek in de grond stopt en als het goed is, zul je in juni kunnen oogsten.
  • Aardappels. De meeste mannen vinden het heerlijk om aardappels te eten. Wellicht zit dit in onze genen verwerkt want ook het eten van aardappels als onderdeel van de Hollandse pot werkt bevorderend voor je sexleven. Je hebt hierdoor een verhoogde zaadproductie.
  • Chilipepers. Veel mannen houden wel van een beetje pit en pittig eten hoort daarbij. Het mooie is dat je hier op een eenvoudige manier zelfvoorzienend in kunt zijn. De chilipepers schieten immers vrij eenvoudig uit de grond! Dit is zeker het geval als je kiest voor de meest makkelijke soorten zoals de Capsicum Annuum. Dit is de verzamelnaam voor onder andere de paprika en de rode peper.
  • Snijbonen. Hoewel dit een wat saaie groente lijkt, is dit een zeer gezonde groente dat zeer veel vezels bevat. Daarnaast zijn snijbonen zeer eenvoudig te kweken. Succes verzekerd……als de slakken je niet voor zijn want die zijn ook dol op snijbonen.
  • Spinazie. Er is geen mannelijke groente dan dat. Iedere man wil eruit zien als Popeye toch? Spinazie is niet de meest makkelijke groente die je in je moestuin kunt kweken dus schep niet al te hoge verwachtingen bij je lief. Als je echter slaagt om in mei die heerlijke verse spinazie te oogsten, bespaar je jezelf het ritje naar de winkel!