Praktische tips om van je man boobs af te komen

man boobs

Man boobs, het is een probleem waar veel mannen mee kampen. Het wordt helemaal een probleemgebied als je door omstandigheden even wat minder mogelijkheid hebt om je borstspieren te trainen. Heb jij het gevoel dat je boobs steeds groter worden als je s morgens voor de spiegel staat? Kijk dan of je deze onderstaande praktische tips om van je man boobs af te komen kunt toepassen. 

Gynaecomastie, borstvorming bij mannen

Als je niet bekend bent met de term “man boobs” en je gaat dit op internet opzoeken, kom je bij de term “gynaecomastie” uit. Gynaecomastie is de medische term voor borstvorming bij mannen. In de medische wereld wordt de ontwikkeling van borstweefsel bij jongens of mannen toegeschreven aan een onevenwichtige hormoonspiegel. Dit is een symptoom dat vaak voorkomt bij jongeren en na enige tijd (maanden of jaren) zal verdwijnen. 

De borsten die jij als man iedere ochtend voor de spiegel ziet groeien, heeft vaak niet met gynaecomastie te maken maar met een andere term: “levensstijl”. Dit wordt ook wel “pseudo-gynaecomastie” genoemd. De borstvorming bij een man wordt dan niet veroorzaakt door een afwijkende borstklier of een verstoring in de hormoonstructuur maar door vetafzetting.

Het grote zichtbare verschil tussen gynaecomastie en pseudo-gynaecomastie? In geval van pseudo-gynaecomastie zal het vet zich in de gehele borst ophopen. Bij de medische gynaecomastie zal dat proces meer achter de tepel plaatsvinden.

Mannenborsten ontwikkeld? Tijd om ervan af te komen!

Laten we even vooropstellen dat er altijd redenen kunnen zijn waar je als man niets aan kunt doen (bijvoorbeeld een ziekte of afwijking), waardoor je mannenborsten ontwikkeld. Het is dan ook zeker niet de bedoeling om hier een oordeel over te geven. Veel mannen voelen zich erg onzeker hierover en durven zich soms niet in het openbaar (op het strand of in de sportschool) te vertonen uit pure schaamte.  

Heb je mannenborsten ontwikkeld doordat je levensstijl niet helemaal aansluit op je wens om een strak en gespierd lichaam te hebben? Dan is het tijd om hiervan af te komen! Je kunt dit doen door de onderstaande tips tot uitvoering te brengen. 

Deze tips om van je man boobs af te komen, zijn erop gericht om je spiermassa in je borst te vergroten en je lichaamsvet te verliezen. Dit zijn praktische tips die je gewoon thuis kunt oppakken. Je hoeft géén uitgebreid trainingsprogramma te volgen om van je mannenborsten af te komen.

Praktische tips om van je man boobs af te komen

  • Let op je voedingspatroon en eet minder calorieën. Let hierbij goed op welke keuze je maakt en begin niet rigoureus met een streng dieet. Hierdoor bereik je het tegenovergestelde effect. Als je het voor elkaar kunt krijgen om dagelijks zo’n 250 tot 500 calorieën minder te eten, zet je al een nuttige stap. Dit doe je door wat meer proteïne, fruit en groente te eten.
  • Een goed work-out schema. Het is bijna logisch dat dit punt in dit lijstje staat want dit resulteert in verbrande calorieën. Je komt niet alleen in beweging maar je zorgt ook voor de opbouw van je spierweefsel. Je kunt er uiteraard voor kiezen om met gewichten aan de gang te gaan maar dit is nog niet eens nodig. Het doen van push-ups is één van de beste oefeningen om van je man boobs af te komen. Je traint hiermee zelfs je armen, schouders, rug, billen en benen. Hoe verder je armen hierbij uit elkaar zet, hoe beter je de borstspieren traint maar werk hier in stappen naar toe. Zorg dus dat je regelmatig gaat bewegen.
  • Wat minder uitbundig feesten. Ok, niet iedere tip is even plezierig maar we moeten je er even op wijzen dat roken, het gebruik van marihuana en het drinken van veel alcohol wordt gelinkt aan gynaecomastie omdat dit je testosteronlevel kan verminderen. De gevoeligheid hiervoor is bij iedere persoon anders maar een gewaarschuwde man…..
  • Let op je lichaamshouding. Dit is een tip waar je misschien niet aan denkt maar wel van pas kan komen als je het vervelend vindt als andere mensen je steeds denken te moeten wijzen op je man boobs (alsof je zelf geen spiegel hebt). Als je rechtop staat, vallen “je borsten” minder op. Met afhangende schouders benadruk je de boobs juist. Let hier maar eens op.

Is het mogelijk om man boobs volledig weg te krijgen?

Veel mannen zijn best bereid om flink aan de gang te gaan om van hun mannen borsten af te komen maar vragen zich af of het mogelijk is om die manboobs volledig weg te krijgen. Dit is voor iedere man verschillend. Het hangt af van de hoeveelheid vetweefsel en de elasticiteit van de huid. 

Uiteraard zou je ervoor kunnen kiezen om hier medisch wat aan te laten doen maar als je deze bovenstaande tips zoveel mogelijk opvolgt, kom je vast een heel eind. Let op, je zult hiervoor wat discipline en wat doorzettingsvermogen moeten tonen. Gewichtsverlies is niet eenvoudig. Als je hier echter in slaagt, zul je iedere ochtend genieten van het moment dat je voor de spiegel staat.