De drie leukste steden voor een mannenweekend

mannenweekend

Ben je van plan om een mannenweekend te organiseren en ben je van plan om hierbij (letterlijke) grenzen te overschrijden? Dan heb je uiteraard veel verschillende opties want de wereld ligt voor je open. Om je toch een beetje op weg te helpen hebben we wat onderzoek voor je gedaan. We hebben diverse aansprekende reiswebsites erbij gehaald en gekeken welke steden zij aanbevelen voor mannenweekenden. Op basis hiervan hebben we de conclusie voor je getrokken: Dit zijn de drie leukste steden voor een mannenweekend. We hebben deze steden in willekeurige volgorde voor je weergeven om je keuze ook weer niet teveel te beïnvloeden: 

Waarom Barcelona een uitstekende stad is voor een mannenweekend

Als je aan de gemiddelde man vraagt waarom Barcelona een uitstekende stad is voor een mannenweekend zullen ze jouw aandacht meteen vestigen op Camp Nou, het imponerende stadion dat als thuishaven voor F.C. Barcelona dient. Klopt, een bezoek aan deze plek mag bij een mannenweekend niet ontbreken maar Barcelona biedt veel meer dan dat. Deze iconische stad bruist van een unieke maar gastvrije Catalaanse cultuur. De Sagrada Familia bezoeken, de door de wereldberoemde architect Antoni Gaudi ontworpen Basiliek prijkt bijvoorbeeld hoog boven de stad uit en is een plek dat zeker de moeite waard is om even een kijkje te nemen. Ook de wandelpromenade Las Ramblas kun je shoppen en als je van middeleeuwse gebouwen houdt is Barri Gòtic to place to be. Daarnaast ligt het strand Sant Miquel niet ver voor een frisse duik.

In de sfeervolle straten van Barcelona zijn zeer veel restaurantjes vinden waar je kunt genieten van tapas en paella. Terwijl jij aan het genieten bent van culinaire hoogstandjes komt het bruisende uitgaansleven langzaam maar zeker op gang. El Bosc, Sala Razzmatazz en Marula Café  zijn voorbeelden van bekende clubs in deze stad.

Porto, de perfecte plek voor een weekend met mannen

Dat we Porto benoemen als de perfecte plek voor een weekend met mannen zal je misschien verrassen. Als we zeggen dat dit een sfeervolle stad is, dat hier (uiteraard) de heerlijkste port vandaan komt en dat dit ook een perfecte surfspot is, snap je direct waarom deze stad zo in opkomst is als bestemming voor een weekend weg met alleen maar mannen. Als je een stedentrip wilt combineren met een surfvakantie is Porto zeker een aanrader. Matosinhos is de surfsport van de stad Porto en deze plek is zeker een aanrader voor liefhebbers. 

De stad Porto biedt veel meer dan watersport. In deze kleurrijke-, bruisende- en vooral indrukwekkende Portugese stad kun je heerlijk ronddwalen in de kleine steegjes. Er is zeer veel te zien in deze stad waar de indrukwekkende Ponte Dom Luis I overloopt om aan de andere kant van de Douro, het andere deel van de stad te bereiken. Alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar zodat je dit lopend af kunt. dat is maar goed ook want je kunt deze plek niet bezoeken zonder van een of meerdere glaasjes Port te genieten. Er zijn diverse porthuizen (zoals Calèm, Sandeman of Dalva) waar je dit zoete drankje kunt proeven.  

Rome, de klassieke bestemming voor een mannenweekend

Uiteraard mag Rome niet ontbreken in dit lijstje. Dit is de uiteraard een klassieke bestemming voor een mannenweekendje. Rome heeft een rijke en eeuwenoude geschiedenis en biedt huis aan een aantal van de indrukwekkendste gebouwen ter wereld. Deze stad behoeft eigenlijk geen introductie want met het benoemen van het Colosseum, Forum Romanum, de Trevi Fontein en Vaticaanstad doen we andere fascinerende plekken te kort. Dit is de stad waar cultuur, historie, kunst en architectuur samenkomen maar waar je op gebied van nightlife zeker niet teleurgesteld zal worden. Je raakt hier niet uitgekeken wat de keuze voor je bestemming voor een mannenweekend alleen maar moeilijker maakt.