Leasen: Nieuw of occasion?

Een auto private leasen, wat is dat

De auto rijden waar je al langer je oog op hebt, maar heb je nog niet het geld bij elkaar? Het is niet alleen mogelijk een auto van de zaak te leasen, private leasen is ook een steeds populairdere gebruiksvorm. Een manier om toch die (te) dure auto te rijden is een gloednieuwe auto leasen, maar er zitten minstens zoveel voordelen aan het leasen van een occasion. Wat zijn de verschillen?

Het leaseprincipe

Wanneer je het besluit hebt genomen een auto te leasen, sluit je bij een autoleasemaatschappij een contract af voor een bepaalde periode. Binnen deze periode kun jij de auto die je hebt uitgekozen gebruiken voor een vast bedrag per maand. Alle onderhoudskosten zitten bij het contract inbegrepen, dus je komt nooit voor grote financiële verrassingen te staan. De auto blijft in het bezit van de leasemaatschappij, en zo heb je de auto eigenlijk in bruikleen.

Een nieuwe auto leasen

Heb je helemaal voor ogen hoe jouw droomauto eruitziet, kun je deze bij het leasen van een nieuwe auto zelf samenstellen. Je kunt kiezen voor extra opties, zodat de auto helemaal op jouw wensen is afgestemd. De andere kant hiervan is dat die extra opties wel doorberekend worden in je leasecontract, waarbij het maandbedrag dat je gaat betalen dus flink kan oplopen. Ook moet je vaak lang wachten voor de auto helemaal klaar is voor gebruik.

Occasionlease: slim, efficiënt en voordelig

Wil je graag een auto leasen, maar heb je niet zo sterk de wens deze zelf samen te stellen of ben je op zoek naar een leasecontract dat iets vriendelijker geprijsd is? Het leasen van een occasion is dan een goed alternatief. Het betreft vaak jonge, goed onderhouden auto’s die al eerder als leaseauto zijn gebruikt en in beheer van een occasion leasemaatschappij zoals bijvoorbeeld Private lease used. Ondanks dat je de auto niet zelf kunt samenstellen, is er een ruime keuze uit verschillende modellen. Kijk alleen al eens naar BMW private lease occasion.

Bijkomende voordelen van het leasen van een occasion zijn dat de auto heel snel voor je klaar staat, het maandbedrag aanzienlijk lager is, en je vaak ook nog kunt kiezen voor een contract met een kortere looptijd. Zo hoef je een maandbedrag niet al voor verder in de toekomst vast te zetten. Bij het leasecontract van een occasion zitten, net als bij een nieuwe leaseauto, ook alle onderhoudskosten inbegrepen.