Waar let je op bij het kopen van een geschikte laptoptas?

laptoptas kopen

Als je een geschikte laptoptas gaat kopen, kun je best eens voor een uitdaging komen te staan. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten laptoptassen op de markt. Daarnaast moet de tas voor je laptop natuurlijk volledig aan jouw behoeften voldoen en spelen natuurlijk ook nog een aantal andere factoren een rol. Om je te helpen met je uitdaging gaan we je een antwoord geven op de vraag wat waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte laptoptas.

Waar voldoet een goede laptoptas aan?

Een laptop is tegenwoordig één van de meest waardevolle bezittingen die we hebben. Dan hebben we het niet over het financiële aspect, want laptops zijn natuurlijk in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, maar over het feit dat we zo goed als alles op onze laptop doen en opslaan. Voor veel mensen is de laptop tegenwoordig hun broodwinning en ook op scholen wordt er niet meer zonder laptops les gegeven. Het is dus zaak om je kostbare bezit goed te beschermen. Een laptoptas moet daarbij natuurlijk aan 3 belangrijke zaken voldoen, namelijk:

Een geschikte laptoptas is stevig en biedt een goede bescherming

Aangezien je laptop niet tegen een stootje kan is het zaak dat je laptoptas dat wel kan. Daarom moet een degelijke laptoptas gemaakt zijn van goede kwaliteit materialen, voorzien zijn van een stevige bodem en versterkte randen hebben. Zo kun je de tas neerzetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze bij het minste of geringste omvalt en daarmee je laptop wordt beschadigd.

Een goede laptoptas is waterdicht

Dat laptops niet van water houden, is een gegeven feit. Het is dan ook erg belangrijk dat een laptoptas waterdicht is. Niet alleen om je laptop te beschermen maar natuurlijk ook de andere items die je in de tas bewaart en vervoert. Denk daarbij aan een eventuele muis, je oplader en natuurlijk je smartphone. Je telefoon is in de meeste gevallen ook niet dol op water.

Een goede laptoptas is comfortabel in gebruik

Laptoptassen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Het is zaak om het voor jou meest geschikte exemplaar te vinden. Hiermee doelen we op het feit dat je laptoptas comfortabel in gebruik moet zijn. Ben je bijvoorbeeld gewend om een rugtas mee te nemen dan is het natuurlijk ideaal als je een laptoptas vindt die je op je rug kunt vervoeren.

Een goede laptoptas biedt de gewenste opbergmogelijkheden

Last but not least: je moet uiteraard wel kijken naar de mogelijkheden om je eventuele accessoires of andere spullen op te bergen in je laptoptas. Je opbergmogelijkheden van je laptoptas is zeker ook een belangrijke factor om op te letten bij het kopen hiervan.  

Verschillende soorten laptoptassen

Laptoptassen zijn natuurlijk niet vanzelfsprekend altijd aktetassen. Er zijn namelijk verschillende soorten laptoptassen op de markt. Zoals net al aangegeven, bestaan er ook laptoprugtassen. Ideaal als je bijvoorbeeld vaak met de fiets op pad bent. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een gewone schoudertas kiezen met een speciaal compartiment voor je laptop. Tot slot bestaan er de zogenaamde laptop sleeves. Deze horen niet helemaal thuis onder de rubriek laptoptas, aangezien ze vaak niet meer zijn dan een stoffen beschermende cover. Laptop sleeves worden over het algemeen alleen gebruikt binnenhuis of op kantoor om de laptop redelijk beschermd van vergaderruimte naar vergaderruimte te vervoeren.

Voor welke laptoptas ga jij?

Nu je aan de hand van bovenstaande informatie hopelijk wat meer inzicht in laptoptassen hebt gekregen, blijft er nog één belangrijk punt om op te letten over: de maat van de tas. Als je een geschikte laptoptas gaat kopen, is het heel belangrijk om te weten hoe groot je laptop is en hoeveel ruimte deze dus gaat innemen. Niet is zo vervelend als een mooie tas uit te zoeken die aan al je voorwaarden voldoet en uiteindelijk blijkt dat je laptop er niet in past. Laptop maten worden in inches uitgedrukt. Dat is de diagonale maat van je beeldscherm. De meest voorkomende laptop maten zijn 12 inch, 13 inch, 14 inch, 15 inch en 16 inch. Ter info: 1 inch = 2,54 centimeter.

We hopen dat jij nu weet welke laptoptas voor jou geschikt is. Mocht je nog vragen hebben of ons willen laten weten welke laptoptas jij uiteindelijk gekozen hebt, laat dan een bericht achter in de comments hieronder.