iPhone SE 2020 of OnePlus 8?

iPhone SE 2020 of OnePlus 8

Er zijn dit voorjaar twee interessante smartphones op de markt gekomen. Als je kiest voor de iPhone SE 2020 maak je een goede keuze maar dit is ook het geval met de OnePlus 8. Als je echt een Apple fan bent of je vindt het werken met Android het prettigst, is de keuze een no-brainer maar als je open staat voor een eventuele switch, wordt de keuze al snel lastiger. Wordt het de iPhone SE 2020 of de OnePlus 8? Wij helpen je met het maken van deze vergelijking.

Vergelijking tussen de iPhone SE 2020 of OnePlus 8 reëel?

Ok, het lijkt een vergelijking tussen appels en peren. De iPhone SE 2020 of OnePlus 8 zijn twee compleet andere toestellen. In veel gevallen ben je of een liefhebber van het Apple systeem of juist van Android maar dit is de macht van de gewoonte. Een nieuw systeem is relatief snel aangeleerd. Een ander groot verschil lees je op het prijskaartje. Op het prijskaartje van de iPhone SE 2020 staat een fors hoger bedrag dan op de OnePlus 8 maar dit model is wel een van de voordeligste iPhones van de laatste jaren. Als de hoge prijs van een iPhone je ooit heeft tegengehouden om zo’n toestel te kopen, is dit argument nu weggenomen. 

Daarnaast is een iPhone bij veel mensen toch iets meer tot de verbeelding sprekend dan een OnePlus maar ook het laatstgenoemde merk is een van de topmerken op de smartphonemarkt. Daarnaast zijn er andere factoren die een vergelijking tussen de iPhone SE 2020 of OnePlus 8 best reëel maken.

Waarom een iPhone SE 2020 kopen?

Er is lang uitgekeken naar de introductie van de iPhone SE 2020. Het is immers een van de meest interessante iPhones die de meest interessante iPhone’s die je kunt kopen. Als je het model ziet, is de kans groot dat je in eerste instantie denkt dat het een ouder model is. De 4,7 inch lcd-scherm (1334 x 750 pixels), de grote schermranden, een homeknop met vingerafdrukscanner en slechts één camera aan de achterkant zijn factoren die niet als meest innoverend kunnen worden gezien. Onderhuids is deze telefoon echter wel innovatief te noemen.

Je koopt een iPhone SE 2020 als je een snelle telefoon wilt want op dit gebied evenaart dit toestel een iPhone 11 Pro! Daarnaast is dit toestel voorzien van de vernieuwde A13 Bionic-chip en beschikt het apparaat over de derde generatie iPhone Neural Engine. De 1821 mAH batterij die in dit apparaat is gestoken is een goede keuze. Je kunt kiezen voor een iPhone SE 2020 met een opslagcapaciteit van 64 GB/128 GB of 256 GB.

De OnePlus 8 kopen een goede keuze?

Jazeker, de OnePlus 8 kopen is ook een goede keuze. Deze zeer krachtige 5G Android smartphone met een afgerond amoled-scherm, een hoge maximale helderheid, een driedubbele camera op de achterkant is voorzien van een aantal zeer interessante specificaties. Door een zeer goed gekalibreerde 120 Hz-refreshrate heb je niet alleen een uitstekende beeldkwaliteit maar is dit toestel uitstekend geschikt om te gamen. De zelfontwikkelde OxygenOS-skin software zorgt voor een zeer prettige gebruikservaring. Dit toestel (zeker de Pro versie met een 6,78 inch scherm) is veel krachtiger dan veel vergelijkbare smartphones. Als je weet dat dit toestel een (draadloos oplaadbare) batterij heeft van 4.510 mAh, weet je ook dat een vergelijking tussen de iPhone SE 2020 of OnePlus 8 zeker de moeite waard is.