Indonesië is meer dan alleen Bali

Indonesië is meer dan alleen Bali

Bali, wie is er niet geweest? Maar wisten jullie dat Indonesie meer te bieden heeft dan alleen het mooie eiland Bali. Niets ten nadele van dit prachtige eiland hoor, maar men lijkt nog wel eens te vergeten dat Indonesie uit 16.000 eilanden bestaat in plaats van alleen Bali. Sommige reizigers kunnen Sumatra, Lobok of Java ook nog opnoemen maar wij hebben wat originelers voor je. Het leuke aan het bezoeken van een relatief onbekend eiland is dat je je kont nog kan keren zonder daarbij 10 andere toeristen tot last te zijn bij hun zonsondergang-instagram-selfie.

Toe aan rust?

Nusa Lembongan is een eiland met al het moois wat Bali te bieden heeft maar dan zonder de duizenden toeristen. Het is een eiland met prachtige stranden, beschutte baaien en groene bergen. Een waar paradijs voor surfers met helder water, mooie golven en ruige kliffen. Nusa Lembongan is goed te bereiken vanaf Bali, het ligt net iets ten zuidoosten van het eiland. De snorkelliefhebber kan zijn lol op, snorkel tussen prachtige vissen en Boeddha beelden, of met mantaroggen van een meter of drie. Vanaf Nusa Lembongan ben je zo op Nusa Ceningan waar je wederom kan genieten van schildpadden, enorme golven en heerlijke rust.

Raja Ampat-eilanden

Deze eilandengroep in West-Papua bestaat uit maar liefst 1600 eilanden waarvan er maar 35 bewoond zijn. Geniet van prachtige bergen en een onderwaterwereld met adembenemend koraal. Niet voor niets behoort deze onderwaterwereld tot de Coral Triangle. De Coral Triangle is een gigantisch gebied waar 75% van alle soorten koraal leeft en Nederland past er ongeveer 150 keer in, je kan dus wel een stukje snorkelen. In dit gebied kan je ook nog genieten van duizenden soorten vissen, schildpadden en dolfijnen.

Duurzaam reizen

Waigeo is het grootste eiland van deze groep waar je kan genieten van watervallen, riviertjes en een prachtige jungle. Bezoek met een gids de kleine dorpjes waar je welkom ontvangen wordt om kennis te maken met authentieke tradities en cultuur. Om dit gebied te mogen bezoeken moet je als toerist een vergunning aanvragen. De kosten voor deze vergunning komen ten goede aan de eilandengroep.

Flores

Een klein eiland met verlaten witte stranden en perfect gevormde vulkanen. Een schilderachtige kustlijn, met een haven vol vissersbootjes zorgen voor een adembenemende zonsondergang. De kratermeren van de Kelimutu vulkaan zijn misschien wel het meest bijzonder. Deze meren veranderen van kleur, nu  zijn deze meren turquoise, groen en rood maar dat kan over een aantal jaren anders zijn.

Wanderlust zonderlust

Een kleine waarschuwing voor reizigers die deze reis niet als honeymoon op de planning hebben staan: wees gewaarschuwd, de Indonesische regering heeft een redelijk belangrijk wetsvoorstel op de planning staan. Om hun islamitische cultuur te borgen willen ze seks voor ongetrouwde stellen verbieden. De straf die hier op komt te staan is een forse geld boete of zelfs een gevangenisstraf. In de praktijk kan dit betekenen dat je ongehuwd samen geen kamer kan boeken en dat een one night stand op snorkelen een grotere uitdaging wordt.