Hysterische wanderlust

Hysterische wanderlust

Iedereen reist nu de hele wereld over, kijk maar eens op Instagram, je wordt doodgegooid met dezelfde kiekjes van wereldreizigers op dezelfde hotspots. Maar wist je dat we hier in Europa ook tal van prachtige plekken hebben die zeker de moeite waard zijn om ook eens met een bezoek te vereren. En dat deze bestemmingen een stuk budgetvriendelijker en origineler zijn.

Ongerept Oost Europa

Een groot deel van Europa is nog niet zo lang in trek als vakantieland. De pure en ongerepte natuur van Slowakije, Kroatië, Tsjechië en Slovenië moet je met eigen ogen gezien hebben. Watervallen en de mooiste meren midden in de groene natuur, grotten, prachtige stranden, historische gebouwen en idyllische dorpen. Je kijkt je ogen uit. Een bijkomend voordeel van het gebrek aan massatoerisme zijn de lage prijzen in een stuk Europa wat toch al niet duur te noemen is.

Italië 2.0

Alle wegen leiden naar Rome maar Italië heeft zo veel meer te bieden. De stranden van Sardinië en Sicilië met witte stranden en blauw water bijvoorbeeld. Eten op het strand met je voeten in het zand en de vis rechtstreeks uit de zee op je bord. Je vliegt lekker cheap met Ryan Air, zoekt een betaalbare plek om te verblijven en ‘s avonds eet je in een van de vele betaalbare trattoria ’s tussen de locals. Net zoals Italie heeft ook Spanje eilanden die niet door iedereen bezocht zijn, naast Ibiza vind je Formentera. Dit eiland is per boot te bereiken zodat je de rust en schoonheid van het eiland op je in kan laten werken. Een eiland met dezelfde schoonheid als de Caraïben, waar je niet overspoeld wordt door massa’s toeristen en fijn tot rust kan komen.

Blauw Griekenland

Voor de meest indrukwekkende stranden kan je naar de Bahama’s gaan maar menig Grieks eiland heeft dezelfde te bieden. Vergeet niet dat Amerikanen pochen met hun reis naar Santorini terwijl het voor ons een paar uur vliegen is. Dit eiland staat bekend om de witte huisjes met blauwe daken, een azuurblauwe zee en prachtige stranden. Een uniek eiland.

Koude kant

Bij reizen denk je meestal aan zon en warmte. Maar dan doe je de schoonheid van Scandinavië echt tekort. Stranden en zeeën definiëren of domineren mooie natuur niet. Lapland is bedekt met een laag sneeuw waardoor je iedere moment de Kerstman verwacht. Je kan overnachten in een iglo, met een sledetocht op ontdekkingstocht of ijsvissen. En met een beetje geluk ervaar je het Noorderlicht. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen.

Tv sterren

Imposante natuur is ook in Engeland, Schotland en Ierland te vinden. Enorme rotspartijen aan de kust, groene gebieden en prachtige kastelen. Maar ook tal van mysteriën, kabouters, klavers, Stonehenge en de Giants Causeway. Er is een reden dat Game of Thrones in die contreien is opgenomen. Europa heeft zo veel te bieden en er is nog zo veel te ontdekken, daar hoef je geen 12 uur voor te vliegen. En de foto’s zijn er niet minder om hoor.