Hoe vaak moet je je scheermesjes vervangen?

Hoe vaak scheermesje vervangen?

Hoe vaak moet je je scheermesjes vervangen? Het is een vraag die veel mannen stellen maar niet zomaar te beantwoorden is. Dit hangt namelijk af van meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan je huidoppervlak, hoe vaak je scheert, hoe dik en lang het haar is en hoeveel scheerbewegingen je maakt bij een scheermes. Je zou denken dat een bot mes de enige reden is om je scheermes te vervangen. Als dit echter het geval is, ben je al veel te laat….

Hoe vaak vervang jij je scheermes?

Laten we eerlijk zijn, het vervangen van een scheermes is voor veel mannen best een lastig ding. Niets is zo makkelijk als je oude scheermes weer te gebruiken. Zolang het mesje het nog goed doet, is het prima toch? Dat is een logische gedachtegang als de prijzen ziet die de fabrikanten voor hun scheermesjes durven te vragen, zeker als je een A-merk gebruikt. Hoe vaak vervang jij je scheermes? Waarschijnlijk veel te weinig. Als je weet waarom je een scheermes moet vervangen, zul je veel sneller tot vervanging overgaan.

Waarom is het belangrijk om regelmatig scheermesjes te vervangen?

Als je de meeste scheermes fabrikanten moet geloven, moet je een scheermes al na vijf tot zeven scheerbeurten vervangen. Je zou denken dat ze je dit doen laten geloven om er een mooi verdienmodel op na te houden. In dit geval kun je dit advies beter wél volgen. Dermatologen bevestigen immers dit aantal. Je voorkomt hiermee immers de kans op huiduitslag als gevolg dat er te veel bacteriën tussen de mesjes zijn achtergebleven. Dit kun je zelfs met het goed schoonmaken van de mesjes niet voorkomen. Eigenlijk is alleen dit al de beste reden om je scheermesjes op tijd te vervangen. 

Hoe merk je dat je scheermesje vervangen moeten worden?

Huidirritatie, sneetjes en een minder glad scheerresultaat zijn indicatoren dat je je scheermesjes echt moet vervangen. Daarnaast zul je merken dat je scheermesje vervangen moeten worden als je merkt dat het scheren steeds moeizamer gaat. Het scheermes gaat dan trekken en blijft haken aan iedere oneffenheid. Dit is een indicatie dat de mesjes bot beginnen te raken. Daarnaast zijn veel scheermesjes voorzien van een strip, die zal verkleuren als de scheermesjes vervangen moeten worden. Heb je een wat grovere huid en wat stuggere lichaamsbeharing? Dan zal jouw scheermes wat sneller bot zijn. 

Boldking mesjes vervangen

Gebruik je scheerspullen van Boldking? Dan wordt het je helemaal makkelijk gemaakt. Je nieuwe set scheermesjes word je gewoon toegestuurd. Deze luxe heb je uiteraard ook als je ervoor kiest om je scheermesjes te bestellen bij Coolblue en Bol.com alleen moet je er zelf aan denken om op tijd je bestelling te plaatsen. Vind je dit allemaal te omslachtig en stap je liever over naar het elektrisch scheren? Ontdek hier wat het beste scheerapparaat is die je nu kunt kopen.

Handige tips voor langer behoud van je scheermesjes

  • Spoel het scheermes goed af na het gebruik om te voorkomen dat er haartjes of scheerschuim in de mesjes achterblijven.
  • Maak het scheermes goed droog na gebruik.
  • Bewaar het scheermes op een droge plaats, dus niet onder de douche of boven de wasbak.