Hoe maak je een goede eerste indruk? 4 tips

Hoe maak je een goede eerste indruk 4 tips

Een goede eerste indruk is van essentieel belang om verder te komen in het leven. Het helpt bij het maken van vrienden, het vinden van een partner en hierdoor krijg je ook nog eens betere kansen op een baan. Toch weten de meeste mannen niet waar ze op moeten letten tijdens een eerste ontmoeting. Die eerste indruk kan je echter nooit meer overdoen. Daarom is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Maar waar begin je? Hieronder geven we vier handige tips.

1. Lekker ruiken

Wist je dat geur één van de belangrijkste factoren is tijdens een eerste ontmoeting? Een vervelende lichaamsgeur kan een ander afschrikken. Het geeft een onverzorgde uitstraling en het is ook nog eens niet prettig om bij iemand in de buurt te zijn die niet lekker ruikt. Daarom is het belangrijk om te investeren in een lekker luchtje. Kies bijvoorbeeld voor publieksfavoriet Paco Rabanne parfum. Dit is een parfum dat bij veel mensen geliefd is en ook nog eens lekker lang blijft hangen.

Zorg er tevens voor dat je je voor een eerste ontmoeting altijd eerst snel opfrist. Trek schone kleding aan, spuit een luchtje op en gebruik deodorant als je snel zweet. Zo weet je zeker dat je geur alvast aantrekkelijk genoeg is.

2. Weet wat je draagt

Ook is het kiezen van de juiste outfit heel belangrijk. Maar wat draag je? Dit is volkomen afhankelijk van de situatie. Bij een zakelijke afspraak draag je uiteraard geheel andere kleding dan op een eerste date. Wees dus bewust van de gelegenheid en je garderobe. Vraag eventueel het eerlijke advies van familie en vrienden. Kies hierbij voor iemand waarvan je zeker weet dat hij zijn ongezouten mening zal geven. De kleinste accessoires tellen. Een horloge zal op zichzelf bijvoorbeeld niet zo’n groot verschil maken, maar kan wel weer invloed hebben op het totaalplaatje. Goed om ook daar dus rekening mee te houden.

3. Wees je bewust van je lichaamstaal

Je lichaamstaal is van enorme invloed op hoe je bij de ander overkomt. Als jij onzeker overkomt, zal je dit ook uitstralen. Soms kun je door onvoldoende zelfvertrouwen ook dingen uitstralen die je eigenlijk wilt vermijden. Zo lijkt het misschien alsof je niet geïnteresseerd bent in een date, terwijl je op dat moment gewoon erg zelfbewust bent. Daarom is het goed om je bewust te zijn van je lichaamstaal, zodat je kan ingrijpen als dit nodig is. Zo kun je jezelf in vrijwel elke situatie beter presenteren.

4. Bereid je goed voor

Het kan enorm helpen om goed voorbereid naar een afspraak te vertrekken. Neem in je hoofd alvast wat punten door die je graag zou bespreken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je met meer zelfvertrouwen het gesprek begint, maar zorgt er ook voor dat je een betere indruk maakt. Wees je ook bewust van eventuele slechte dagen. Merk je dat je op een dag bijvoorbeeld een erg zwaar gevoel hebt en het lastig vindt om sociale interacties aan te gaan? Stel eerste ontmoetingen dan indien mogelijk uit.