Hoe lang moet je niet zwemmen na het laten zetten van een tattoo?

Hoe lang niet zwemmen met een tattoo

Wanneer je een nieuwe tattoo zet, dan wil je die natuurlijk vol trots overal tonen. Vooral op plekken waar je je torso ongestoord kan ontbloten. De vraag is alleen: Hoe lang mag je niet zwemmen na een tattoo te laten zetten? Wat je misschien nog niet wist, is dat water en een verse tattoo niet zo goed samengaan. Daar zijn dan ook verschillende redenen voor. En bedenk je dan dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst je nieuwe bodyart met veel trots wilt kunnen dragen. In dit artikel leren we je daarom alles over tattoos en water!

1. Het probleem van ontstekingen

2. Het probleem met de inkt

3. De ideale wachttijd?

4. De proef op de som

5. Lekker kunnen zwemmen

Het is dus uiteindelijk wel mogelijk om gewoon weer lekker te gaan zwemmen. Het duurt alleen even voor het zo is. Lees daarom snel verder om te ontdekken wanneer je klaar bent voor een frisse duik!

De kwaliteit van jouw tattoo moet altijd voorop staan. Je hebt niet voor niets voor dit ontwerp gekozen. Je bent ook specifiek naar een bepaalde tattooshop gegaan omdat je zeker weet dat de kwaliteit daar heel hoog is. Dan is het dus ook belangrijk om randzaken in de gaten te houden. Zoals bijvoorbeeld wanneer je weer mag zwemmen nadat je nieuwe tattoo is gezet.

Zelf ben ik altijd heel voorzichtig geweest met mijn tattoos. Ik ben er nu wel achter gekomen dat lang wachten goed is, maar dat ik misschien zelfs wel iets te lang heb gewacht. Doordat ik nu weet hoe je de proef op de som kan nemen, weet ik ook beter wanneer ik weer lekker kan gaan zwemmen. Ik maak me nergens nog zorgen om!

Hoe lang moet je niet zwemmen na het laten zetten van een tattoo?

Het probleem van ontstekingen

Het is belangrijk om goed te beseffen waarom je eigenlijk niet direct moet gaan zwemmen als je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten. Overigens gelden deze zaken bijvoorbeeld ook voor de sauna of een bubbelbad nemen. Wanneer je tattoo net gezet is, dan is het eigenlijk nog een open wond. Wanneer daar vuil in komt, dan kan dit gaan ontsteken. Dit doet niet alleen pijn, het maakt ook de kwaliteit van je tattoo een stuk slechter.

Het probleem met de inkt

Er is nog een probleem wanneer je te snel gaat zwemmen nadat je een tattoo hebt laten zetten. Juist ook doordat je het genezingsproces verstoort. Daardoor bestaat er een kans dat de inkt uit je tattoo loopt wanneer je lekker in het water ligt. Met als gevolg dat deze er dus minder mooi uit zal zien dan je gehoopt had. Waardoor je er veel minder plezier van hebt. Ook al was de tattoo wel eerst goed gezet door de specialist.

De ideale wachttijd?

Wat is dan de ideale wachttijd om weer te gaan zwemmen na je nieuwe tattoo, zal je je afvragen? Dit is lastig te beantwoorden. Je zal vaak horen dat dit twee weken is. Voor de meeste mensen is dit ook het geval. Het is echter niet heilig dat je precies na 14 dagen weer een duik kan nemen. Voor sommige mannen duurt het gewoon net wat langer. Het kan oplopen tot wel vier weken voor je weer echt kan gaan zwemmen.

De proef op de som

Sta je te popelen om weer lekker te gaan zwemmen, maar twijfel je of alles genezen is? Dan kan je daar gewoon een test voor doen. Je voelt met je vingertoppen over je gehele tattoo of dit allemaal weer glad aanvoelt. Wat is dan glad? Wanneer alle velletjes en korsten weg zijn en alles gewoon weer normaal aanvoelt. Wanneer dit het geval is, kan je er zeker van zijn dat je tattoo genezen is en dat je gewoon kan gaan zwemmen.

Lekker kunnen zwemmen

Het goede nieuws is dat je daarna wel ook echt klaar bent om te gaan zwemmen. Als de nieuwe tattoo eenmaal genezen is, dan kan er verder niets meer mee misgaan. Je kan er zeker van zijn dat je gewoon lekker kan gaan zwemmen en dat alles er goed uit blijft zien. Zo kan je dus lekker met je tattoo pronken. Ook al heb je hem voor jezelf genomen, een beetje showen blijft natuurlijk wel altijd leuk om te doen.

Veelgestelde vragen: hoe lang niet zwemmen na tattoo?

Hoe kan je toch zwemmen met een nieuwe tattoo?

Wil je toch zwemmen met je nieuwe tattoo? Dan moeten we je teleurstellen. Er bestaat eigenlijk geen goede manier waarop je de tattoo kan afdekken of beschermen. Je kan dus beter gewoon even wachten en als alles genezen is pas weer aan zwemmen denken.

Is zwemmen altijd slecht voor een tattoo?

Zwemmen is niet perse slecht voor een tattoo als alles genezen is. Dat neemt niet weg dat je het voor de zekerheid wel in de eerste periode kan afdekken met tattoofolie. Dit biedt wel een bepaalde mate van bescherming en kan dus goed voelen.

Wat is de rol van chloor?

De rol van chloor in het geval van je tattoo is dat dit juist de stof is die je genezing in de weg zit. Wanneer je dus in een zwembad met chloor duikt en je tattoo is nog niet goed genezen, dan zal dit alleen maar langer duren.

Conclusie

Hoe lang kan je niet zwemmen na een tattoo te hebben gezet? Wanneer je het simpel bekijkt, dan is dat ongeveer twee weken. Het is echter geen exacte wetenschap. Wanneer je een nieuwe tattoo hebt laten zetten, dan draait het vooral om het genezingsproces. Je kan dus beter gewoon voelen of je tattoo vrij is van velletjes en korstjes, na twee tot vier weken. Is dat het geval? Dan kan je er zeker van zijn dat je gewoon weer veilig een duik in het water kan nemen. Op die manier voorkom je dat het gaat ontsteken, het genezingsproces verstoord wordt of de inkt uit je tattoo loopt. Heb je genoeg geduld gehad? Dan kan je gewoon weer een frisse duik nemen!