Waarvoor gebruik je hair tonic en wat is de beste optie hierin?

Hair tonic is een old school haarproduct voor mannen. Waar je vast wel eens van pomade, gel, sea spay en andere moderne haarproducten hebt gehoord, is dat misschien niet het geval met hair tonic. Hoogste tijd dus dat wij je meer gaan vertellen over hair tonic en waarvoor je het gebruikt. Daarnaast zullen we je tips geven wat de beste opties hierin zijn.
beste hair tonic

Dit is wat ons betreft de beste hair tonic van 2021


De 5 beste hair tonics van 2021 uitgelicht

Het zou heel goed kunnen dat je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig bent geworden naar hair tonic en uiteraard wilt weten wat de beste optie hierin is. Wat ons betreft zit je met de twee onderstaande opties hair tonic altijd goed:


Reuzel tonic

Laatste Amazon prijs update was op: december 8, 2022 6:27 am

Het verhaal van reuzel tonic begint al in de jaren ’60. Daaruit kun je al afleiden dat dit een old school hair tonic is. In die tijd smeerde men 1x per week een grote hoeveelheid pomade in het haar. De andere dagen werd er elke ochtend hair tonic gebruikt en daarna werd het haar opnieuw gekamd. Veel mannen liepen dus in die tijd weliswaar met goed gestyled haar rond maar de coupe was wel moddervet. Reuzel tonic werd dus eigenlijk gebruikt om de klodders pommade wat te verdunnen. Heb jij dus een slecht uitwasbare pommade gebruikt en loop je de hele dag rond met vette haren? Zorg dan dat je ergens reuzel tonic te pakken krijgt. Een paar druppels zijn al voldoende om de pomade wat te verdunnen.

Bestel de Reuzel Hair Tonic bij deze vertrouwde webshop(s):

bol.com Bol.com €21,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €40,16 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: december 8, 2022 6:27 am

Weleda

Laatste Amazon prijs update was op: december 8, 2022 6:27 am

Weleda is een hair tonic die ook al jaren op de markt is. Sterker nog deze tonic is één van de eerste producten die Weleda ooit op de markt heeft gebracht, namelijk al in 1921. Het product bevat geen agressieve chemicaliën en is bewezen werkzaam tegen een droge hoofdhuid. Daarnaast maakt Weleda tonic het haar sterker en zorgt het voor een vollere bos haar. Haar tonic is dus zeker een product om aan je dagelijkse verzorgingsritueel toe te voegen. Het merk gebruikt wellicht een oud recept maar deze hair tonic is uitstekend geschikt om een modern kapsel mee te verzorgen. Hair tonic is immers helemaal terug van (nooit helemaal) weggeweest!

Bestel de Weleda Hair Tonic bij deze vertrouwde webshop(s):

amazon.nl Amazon.nl €15,35
3 new from €11,09
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: december 8, 2022 6:27 am

Hair tonic, wat is dat?

Hair tonic is een product dat in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw in heel veel badkamers te vinden was. Er werd van gezegd dat dit product, het haar langer en dikker zou maken en kaalheid tegen zou gaan. Niets was natuurlijk minder waar maar dat wisten we in die tijd natuurlijk nog niet. In feite deed hair tonic niets meer en niets minder dan, net zoals de producten tegenwoordig doen, het haar in model houden en het haar voorzien van een natuurlijke glans. Daarnaast weten we nu dat het droog haar en de hoofdhuid hydrateert en daarmee gespleten haarpunten en roos verminderd. Waarschijnlijk is deze kennis precies de reden waardoor dit product bezig is aan een serieuze comeback. Steeds meer mannen kiezen er immers voor om dit produkt te gebruiken.

De moderne haar tonic

Laten we wel enige nuance aanbrengen in het bovenstaande: de moderne haar tonic is toch iets anders dan de authentieke haar tonic. Hiermee willen we zeggen dat het product (ondanks het feit dat het jaren uit beeld was) flink doorontwikkeld is. Zo bevatten haar tonics tegenwoordig veel natuurlijke oliën die de haren beschermen tegen hitte tijdens het föhnen. Moderne haar tonic is tegenwoordig dus meer een grooming product. De haar tonic geeft door de oliën een mooie glans aan je haar. Daarnaast geeft de moderne haar tonic je haar meer volume en kan je een mooie volle bos haar kunt creëren. Iets wat vooral voor mannen met dun haar een fijne oplossing kan zijn. De haar tonic zorgt bovendien voor een goede hold. Gebruik je daarna ook nog een haarstylingproduct dan blijft het haar nog beter in model zitten. Met een haar tonic heb je eigenlijk nooit meer een bad hairday!