Low budget daten (met hetzelfde resultaat als een dure date)

Daten

Als je een vrijgezelle man bent, kan het zomaar gebeuren dat de maand net wat te lang is voor je portemonnee. Je snapt wel wat we bedoelen: je liquide middelen zijn niet toereikend om in al je plannen te voorzien. Moet je hiervoor een date laten schieten met iemand die nog wel eens in aanmerking zou kunnen komen om je lief te worden? No way! Er zijn diverse mogelijkheden om op een leuke manier low budget te daten met hetzelfde resultaat als een dure date. Laat je inspireren! 

Goedkoop daten? Omdat het kan!

Als je vrijgezel bent, herken je misschien wel het volgende scenario:

Je bent op een datingsite of op een feestje iemand tegen gekomen waarbij de vonk flink is overgeslagen. Je weet eigenlijk wel zeker dat dit gevoel wederzijds is en je kunt niet wachten om weer een date met die persoon te hebben. Helaas moet je nog even wachten op je salaris en zit je net in een maand waarop je al flink op stap bent geweest. 

Lang verhaal kort: je hebt een dilemma. 

Je moet een keuze maken tussen “geduldig” wachten tot je weer geld hebt, opbiechten dat je ff krap zit (een eerste indruk die je echt niet wilt maken of…….. goedkoop daten. De keuze is snel gemaakt als je weet dat er genoeg mogelijkheden zijn om low budget te daten. Omdat het kan dus, ook als je krap bij kas zit.

Waarom low budget dating een “veilige keuze” is

Voordat we je gaan inspireren met goede tips om op een leuke maar goedkope manier te daten, is het goed om je er even op te wijzen waarom low budget dating ook een “veilige keuze” is. We willen je aandacht even vestigen op de ongeschreven regels bij het daten dus let even goed op.

Jij zult als man het initiatief moeten nemen om iemand mee te vragen voor een date en (sorry, we moeten het je onder je aandacht brengen) de rekening is voor jou. Het klinkt wat ouderwets en de regels hierin vervagen wat, maar neem van ons aan, er zijn veel vrouwen die deze regel graag respecteren en hier ouderwets in zijn. Het zal je toch niet gebeuren dat je staat te pinnen en op het scherm de tekst:” Onvoldoende saldo, betaal anders” verschijnt.

Wil jij deze worst case scenario absoluut voorkomen?

Misschien zijn de onderstaande low budget dating ideeën een veilige keuze voor je.

Tips voor een low budget date

  • Romantisch midnight picknicken met lekkere hapjes en wijn
  • Een stedentrip in eigen land met gratis wandeltour
  • Haar leren surfen of een andere sportieve hobby die je hebt
  • Zelf koken (alleen het idee al wordt vaak gewaardeerd dus geen probleem als je gerecht mislukt)
  • Samen genieten van een zelf georganiseerde spa date
  • Samen een tour maken op je motor
  • Een goede serie ‘bingen’ op Netflix
  • Een dagje, avondje of langer samen genieten op het strand
  • Een spelletjes avond organiseren
  • Samen schaatsen (als er ijs ligt) of (het andere uiterste) samen naar een subtropisch zwembad