Genoeg drinken is natuurlijk belangrijk, maar welke drank is het best?

Genoeg drinken is natuurlijk belangrijk, maar welke drank is het best

Drank, als in alcohol, is niet echt bevorderlijk voor de gezondheid. En een gezond levensstijl is iets waarvan we nu allemaal weten dat het belangrijk voor je is. Een gezonde levensstijl houdt in dat je voldoende beweegt, roken is uit den boze en eten moet uiteraard gezond zijn. Voldoende en goed drinken hoor daar ook bij. Er zijn een aantal drankjes die goed voor je zijn waarvan je het waarschijnlijk helemaal niet wist, zo wordt een gezonde lifestyle nastreven nog makkelijker zonder dat je je arm koopt aan alle wondermiddelen die in de winkel te koop zijn.

Theeleuten

Samen een kopje thee drinken is niet het eerste wat mannen onderling doen maar het is wel gezond en misschien wel een van de meest gezonde dranken. Groene thee bevat namelijk de meeste antioxidanten en polyfenolen. De polyfenolen werken ontstekend remmend, zijn goed voor je hart, bloedvaten en brein, geheugen. Groene thee versnelt je stofwisseling waardoor vet verbranden sneller gaat, een mooie bijkomstigheid als je van je bierbuik af wil.

Het zwarte goud

Koffie is na water het meest gedronken drankje ter wereld. Als je koffie gewoon als koffie drinkt zonder er suiker of melk bij te gooien is het nog gezond ook. Een van de redenen waarom de meeste mensen koffie drinken is dat het cafeïne bevat. Cafeïne geeft op korte termijn energie. Het blokkeert adenosine in de hersenen waardoor er meer ruimte over blijft voor stoffen die energie opwekken zoals dopamine. Koffie bevat net als thee veel antioxidanten. Te veel uit niet goed voor je, dus het advies is om je aantal koppen koffie tot vier per dag te beperken.

Kurkuma

Kurkuma wint steeds meer terrein als wondermiddel. Kurkuma is net zoals gember een wortel waar men in Azië al lang de voordelen van kent. Kurkuma bevat curcumine en dit werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Deze eigenschappen maken dat het ook veel wordt gebruikt als middel tegen verkoudheden. Gouden melk is kurkuma melk afkomstig uit India, het is melk gemend met kurkuma, kaneel en gember. De melk kan plantaardig of dierlijk zijn, afhankelijk van jouw eigen voorkeur. In India blijven ze in het algemeen van koeien af vandaar dat ze creatief zijn met ingrediënten.

Engels goud

Dat Engelsen weten wat drinken is, is bij ons wel bekend. Dat wat zij drinken soms ook gezond kan zijn is minder bekend. Appelcider is een bekend Engels drankje gemaakt van gefermenteerde appels met een hoog ijzergehalte. ijzer is goed voor het aanmaken van nieuw weefsel en nieuwe bloedcellen. Ook antioxidanten zijn in hoge mate aanwezig in deze nationale drank.

Met je billen bloot melk uit een kokosnoot..

Deze fijne hit kennen we allemaal. Het water uit de noot is hartstikke gezond om te drinken omdat het een enorme hoeveelheid kalium bevat. Kalium verlaagt de bloeddruk en helpt tegen trombose. Door de hoge concentratie elektrolyde werkt het ook als een natuurlijke sportdrank. Je kan deze drank drinken na een intensieve work-out of met je billen in het zand op een heerlijk strand. Lastige keuze he?