Food is life

Food is life

Letterlijk in dit geval. Om maar even luchtig te beginnen, doodsoorzaak nummer 1 en 2 bij mannen ouder dan 35 zijn hart en vaatziekten en kanker (bron: https://www.bloeddrukmeterswebshop.nl/). Goede voeding kan een positieve bijdrage hebben aan je gezondheid en potentie. Helaas is het favoriete eten van de gemiddelde Nederlandse man niet zo gezond. Om wat langer van het leven te kunnen genieten hebben we wat superfoods op een rijtje gezet.

Oesters

Een paar van deze vrienden per dag zorgen voor je in je behoefte aan het mineraal zink, een antioxidant die betrokken is bij honderden processen in het menselijk lichaam. Van de productie van DNA tot het herstellen van cellen. Zink bevordert de spermaproductie en oesters zijn lustopwekkend, zegt men. Win-win dus. Wel een redelijke prijzige hobby, helaas.

Bananen

Deze gele knapen geven snelle energie en bevatten veel kalium. Kalium ondersteunt de regulatie van zenuwen, hartslag en bloeddruk. In bananen zit ook magnesium en de combinatie van deze twee kan het risico op een beroerte verlagen.

Vette vis

Vette visjes bevatten gezonde vetten, te weten omega 3 vetzuren. Deze units zijn goed voor het hart en de bloedsomloop, het immuunsysteem en reduceren het risico op prostaatkanker. Twee keer per week vis happen is het advies.

Broccoli

Speciaal voor mannen: broccoli en andere kruisbloemige groente bevatten DIM, diindolymethane. Deze stof leidt indirect tot een hogere testosteronactiviteit, helpt bij de preventie van hart- en vaatziekten en kanker en houdt je prostaat in conditie.

Noten

Je hebt ze en je hebt ze nodig. Paranoten zijn grote noten uit Brazilie die vol magnesium en selenium zitten. Ook deze stoffen kunnen helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen en beschermen ze de prostaat.

Volkoren

Veel vezels zijn goed voor de darmflora, bevorderen een gezond hart en sterke spieren. Door te letten op je vezel inname en te zorgen dat je extra vezels binnen krijgt verlaag je de kans om te sterven aan een hartziekte. Drink wel voldoende water in combinatie met al die vezels om je spijsvertering niet tot last te zijn.

Sojabonen

Deze boontjes zijn rijk aan isoflavonen welke behoren tot de groep fyto-oestrogenen. Klinkt niet heel mannelijk maar het is aangetoond dat ze het zeer mannelijke onderdeel de prostaat beschermen. Soja kan je op allerlei manieren binnen krijgen, in vleesvervangers of door soja-kaas, -melk en -noten.

Paars/Blauwe dingen

Kleine vruchtjes in de kleuren paars, blauw en rood zijn hartstikke goed voor je. Dat komt omdat ze je hersenen gezond houden en de afname van hersenfuncties als gevolge van ouderdom vertragen.

Rood en oranje dingen

Voor het behoud van je babyhuidje worden rode en oranje groentes aangeraden. Rode paprika, wortelen, pompoen en zoete aardappelen zitten propvol vitamine C en beta caroteen. Deze antioxidanten helpen bij het behoud van gezonde huidcellen en beschermen de huid tegen beschadiging en ondersteunen ze herstel.

Dus, wil je wat ouder worden zonder dat je gezicht je leeftijd verraad, probeer dan de bovenstaande ingrediënten in je weekmenu te verwerken.