Dit zijn onze favoriete snacks bij het TV kijken

snacks

De kans is groot dat jij je er ook “schuldig” aan maakt, anders zou dit artikel niet je interesse getrokken hebben, we genieten graag van een snack bij het TV kijken. Voor veel mensen is het zelfs een gewoonte en missen ze wat als er niets te snacken voorhanden is bij het kijken naar TV. Benieuwd wat onze favoriete snacks bij het TV kijken zijn? Wij geven je het antwoord.

Waarom snacken we graag bij het TV kijken?

Het zal je niet verbazen dat er ook diverse onderzoeken zijn gedaan naar ons snackgedrag bij het TV kijken. Er is immers op dit gebied genoeg te onderzoeken want de meeste mensen doen dit graag. In veel gevallen vormt het een onderdeel van hun vaste eetpatroon. In dit geval is het zoete- of het hartige gedeelte van de “schijf van vijf” maar daarover later meer. Even in cijfers: ruim 85% van de Nederlanders vindt het lekker om regelmatig te genieten van een snack als ze TV aan het kijken zijn.

Het is vanzelfsprekend interessant te weten waarom we zo graag snacken bij het TV kijken. De onderzoeken wezen uit dat dit meerdere redenen kan hebben. Allereerst is het snacken een “activiteit” dat uitstekend past als we inactief bezig zijn. Daarnaast hebben we graag een loopje als de commercials aan de gang zijn en laten we ons graag beïnvloeden door deze reclameboodschappen. Zien eten doet eten. 

Op het moment dat de snacks voorhanden liggen, wordt het steeds verleidelijker om even een wandeling naar de voorraadkast te maken. Daarnaast hebben onderzoeken uitgewezen dat het genieten van snacks invloed heeft op ons humeur, net als sex overigens dus je hebt een aantal goede redenen voor een heerlijke avond. Ten slotte kan chronisch slaaptekort ook van invloed zijn op ons snackgedrag.

Voelen we ons schuldig bij het snacken voor de TV?

Een andere interessant antwoord dat uit de onderzoeken naar voren kwam was op de vraag of we ons schuldig voelen bij het snacken voor de TV. Eigenlijk is dit een gewetensvraag die alleen jijzelf (of je spiegel) kan beantwoorden. De onderzoeken wezen uit dat wij mannen ons aanmerkelijk minder schuldig voelen over het snacken voor de TV als onze vrouwelijke wederhelft. De verhouding tussen mannen en vrouwen is 23% om 39%. 

Bij wat voor soort TV programma’s snacken we het liefst?

Het is uiteraard ook onderzocht bij wat voor soort TV programma’s we het liefst snacken. In dit lijstje staan films met stip op nummer 1. Als we lekker een serie aan het bingewatchen zijn, is dat ook voor velen een prima moment om te snacken. Als je favoriete voetbalclub speelt of Max Verstappen rijdt, snacken we niet. Dan gunnen we er ons geen tijd voor.

Onze favoriete snacks bij het TV kijken 

Als we uit alle onderzoeken een top 3 samenstellen wat onze favoriete snacks bij het TV kijken zijn, komen we tot het volgende lijstje:

  1. Paprika chips
  2. Koek
  3. Borrelnootjes 

In veel gevallen worden de snacks overgoten in handige- en vooral stevige stazakken, om het bekende gekraak te voorkomen. Dit is ook meteen de manier om de restjes (ja, er zijn mensen die niet meteen alles opeten) lekker vers te houden voor het volgende TV moment. 

Om ons favorietenlijstje af te maken: als de frituurpan aan gaat voor een warme snack bij het TV kijken, gooien we hier het liefst een frikandel in. Vrouwen geven de voorkeur aan een kroket in dit geval. Onze favoriete gezonde snack bij het TV kijken is een appel maar we zijn lang niet iedere dag gezond bezig als we TV kijken……