Dit zijn de factoren voor ware liefde

ware liefde

Veel mannen denken dat zij de ware liefde hebben gevonden als hun lief goed kan koken (liefde gaat immers door de maag volgens velen) en als ze niets te klagen hebben over hun seksleven. Hoog tijd om deze mannen eens wakker te schudden. Er spelen meer factoren om te ontdekken of je de ware liefde heb gevonden. Door het lezen van dit artikel krijg je deze bevestiging of doe je een schokkende ontdekking dat je de ware liefde niet hebt gevonden. Durf jij verder te lezen?

Dit zijn de verschillende soorten relaties

De kans is groot dat als je net een nieuwe lief hebt gevonden, je ervan overtuigd bent dat dit de ware is. Je hebt geen commitments, voelt volledige vrijheid en op alle andere gebieden is alles ook dik in orde. Als die gelukzalige wolk wat verder weg is gedreven, zul je een objectiever oordeel kunnen vormen. Je zult misschien helaas moeten ervaren dat er meerdere soorten relaties zijn. Wij bereiden je voor.

Afhankelijke relatie, gedoemd om te mislukken

Ben je in een afhankelijke relatie terecht gekomen? Dan moeten we je mededelen dat deze gedoemd is om te mislukken. Bij dit soort “co-dependent relations” zal een van de partners zijn of haar zelfwaarde verloren hebben. Je bent volledig van elkaar afhankelijk om je gelukkig te voelen op gebied van liefde, geld, seks, kameraadschap of emotionele steun. Partners zijn zo druk met elkaar te helpen dat ze hun eigen problemen maskeren. Dit is een relatie waarbij partners geen grenzen stellen, pleasen, individuele belangen verwaarlozen, elkaar de schuld geven en geen kwetsbaarheid aan elkaar tonen. Het probleem is dat er teveel aandacht gericht wordt op het beeld dat jullie hebben op het perfecte stel en dit streven naar perfectie zal tegen jullie werken. Een afhankelijke relatie is gedoemd om te mislukken dus.

Onafhankelijke relatie, als twee individuen een stel vormen 

Als je moeite hebt genomen om het bovenstaande te lezen, kun je wel een invulling geven aan een onafhankelijke relatie. Bij een onafhankelijke relatie is er sprake van twee individuen, die een relatie hebben maar wel compleet een eigen leven leiden. De relatie heeft hier totaal geen invloed op. De focus ligt immers op het individu zijn en niet op je leven als koppel. Factoren als seks, kameraadschap en liefde zijn ondergeschikt. Onafhankelijke relaties zijn duurzaam omdat je elkaar niet in de weg zit en de relatie geen tijd of energie kost. Je moet je echter wel afvragen of je een stel bent en of je niet wat mist….

Een onderlinge afhankelijke relatie, dit is ware liefde!

Een onderlinge afhankelijke relatie is de tussenweg van de bovenstaande relatie typeringen. Je kunt een individu en een stel zijn. Dit is een relatie waarin partners elkaar ruimte gunnen om zichzelf te ontplooien maar waarbij ook ruimte is voor teamwork in goede en in slechte tijden. Jullie steunen elkaar om je dromen te realiseren, gunnen elkaar echt alles (geen ruimte voor egoïsme), genieten van elkaar, zijn trots op elkaar, hebben een goed seksleven en vinden het fijn als de ander goed kan koken. Echte liefde is dus de exacte vertaling van hoe het ideaalbeeld eruit zag toen je net een nieuwe lief gevonden had, alleen moet dit evenwicht tussen de individuele levens er ook zijn als je wat verder bent in je relatie. Next level dus!